Bloodsin – Mass Extinction

Bloodsin – Mass Extinction
Eigen beheer, 2015

Het derde album alweer, van Bloodsin. Een jaar of zes had ik het debuutalbum al in handen en toen was ik al te spreken over de lompheid van dit Nederlandse collectief. We zijn inmiddels dus wat jaartjes verder, maar ook nu kan ik vertellen dat er aan slachtlust en brutaliteit nog niks is ingeleverd op Mass Extinction. Een fijn gegeven toch? Lees even mee…

De ingrediënten zijn simpel maar doeltreffend. Riffs, voorzien van een scheurend geluid, die zich makkelijk in je hersenpan nestelen, worden bijgestaan door een ritmesectie die varieert tussen thrashy grooves en snelle polka’s (denk aan Cannibal Corpse-snelheden). Daarnaast hebben we nog een zanger met een fantastisch agressief strotgeluid die ook nog eens relatief veel afwisseling toepast in het geheel. Deze omschrijving klinkt natuurlijk vrij standaard, en ergens is het dat natuurlijk ook gewoon. Het leuke aan Bloodsin is alleen wel dat het hoorbaar met veel gedrevenheid én een heerlijk geluid door de speakers knalt. Seven Days of Death kent op gitaargebied een soort Exodus-vibe, maar met het vocale deathmetalgeweld erbij ontpopt dit nummer zich tot één van de leukere op dit album. Deze formule wordt natuurlijk vaker toegepast, met een smile op het gezicht van bovengetekende.

Begrijp me goed. Bloodsin komt hier met weinig nieuws onder de zon, maar doet dit hoorbaar met dermate veel gedrevenheid en speelvreugde dat Mass Extinction gewoon weer een lekkere plaat is geworden. Veel bands mét een label onder hun kont presteren massa’s minder dan deze heren. De cover van Cannibal Corpse vormt ook nog eens een fijne en passende afsluiter. Hulde aan deze insteek.

Tracklisting:
Bloodsin - Mass Extinction

  1. Fuck off and Die
  2. Daily Kill
  3. Lust and Gore
  4. The Great Dying
  5. Seven Days of Death
  6. Mass Extinction
  7. End of God
  8. Voices of Annihilation
  9. Century of War

  10. Stripped, Raped and Strangled

Line-up:

  • Henri Andres – Gitaar
  • Patrick Sonnenberg – Drums
  • Coen Tabak – Vocalen
  • Peter Timmer – Basgitaar
  • Laurens Bos – Gitaar

Links: