The Storyteller – Sacred Fire

The Storyteller – Sacred Fire
Black Lodge Records, 2015

Via collega-recensent Bart werd me deze cd in de schoot geworpen. De reden dat hij hem aan mij overdroeg was omdat hij niet in de stemming was voor powermetal. Daar is op zich in te komen. Het is een genre dat je moet liggen en waar je simpelweg ook voor in de stemming moet zijn. Hoewel de hardere genres mijn persoonlijke voorkeur hebben, liggen mijn metal-roots bij bands als Helloween en Dio. Gelukkig voor mij vormen beide bands, samen met Iced Earth, een belangrijke invloed op de muziek van The Storyteller.

De zesde cd van deze Zweden is een absoluut hoogtepunt in de catalogus en biedt het beste wat het genre in zich heeft. Mooie zangmelodieën in As I Die, (twin)solo’s in Serpent Eyes en vlammend gitaarwerk in het titelnummer . De obligate powerballade staat er ook op in de vorm van Coming Home. Minpuntjes, ik heb ze niet kunnen ontdekken. Niet in de muziek, niet op productioneel vlak en niet wat het artwork betreft.

Ik zou nog makkelijk een paar alinea’s kunnen wijden aan hoe goed Sacred Fire is geworden. Maar zoals het spreekwoord zegt: een goed verstaander heeft een half woord nodig. Fans van The Storyteller en liefhebbers van het genre kunnen deze blind aanschaffen.

Tracklisting:

The Storyteller - Sacred Fire

  1. As I Die
  2. One Last Stand
  3. Sacred Fire
  4. Ferryman
  5. Serpent Eyes
  6. Sons Of The North
  7. In Search For Treasures, Stones And Gold
  8. Coming Home
  9. The Army Of Souther Fell
  10. Curse Of The Seven Seas
  11. Let Your Spirit Fly
  12. God Of War

Line-up:

  • L.G. Persson – Vocalen
  • Jacob Wennerqvist – Gitaars
  • Marcus Backlund – Gitaar
  • Henke Branneryd – Basgitaar
  • Martin Hjerpe – Drums

Links: