Seer – Vol. 1

Seer – Vol. 1
Eigen Beheer, 2015

Een nieuwe band uit Vancouver, genaamd Seer geeft via een korte, maar krachtige EP met de niet bijster originele, maar wel toepasselijke titel Vol. 1 haar eerste visitekaartje af.

Op deze EP staan slechts twee nummers, wel goed voor een speelduur van 14 minuten. Muzikaal is de band niet zo snel te vangen, maar met een mix van stoner, sludge, post-metal en een snuifje doom kom je al een aardig stukje in de richting, hoewel dat nog niet helemaal dekkend is. Zwaar is het in ieder geval wel. Afwisselend ook. Zo af en toe een tempo versnelling, waardoor je echt in de stoner modus komt, zang die alle kanten opgaat, ook doordat guitarist Kyle Tavares een aardige duit in het zakje doet, alsmede een bescheiden mondharmonica solo in het openingsnummer. Het is wat lastig om op basis van slechts twee nummers een oordeel te vellen, maar veelbelovend klinkt het in ieder geval.

Vooralsnog is Vol. 1 alleen via Bandcamp te verkrijgen. Seer is nog op zoek naar een mogelijkheid om het ook fysiek uit te brengen. Aan Vol. 2 wordt inmiddels al gewerkt met nieuwe drummer Madison Norton. Laat maar komen!

Tracklisting:
Seer – Vol. 1

  1. Glimmervoid
  2. Hive Mind

Line-up:

  • Bronson Lee Norton – Zang
  • Kyle Tavares – Gitaar, Zang
  • Josh Campbell – Bas, Mondharmonica
  • Rob Lewis – Drums

Links: