Eternal Armageddon – Black Thrash Bastards

Eternal Armageddon – Black Thrash Bastards
Eigen beheer, 2015

Eternal Armageddon is een groep die afkomstig is uit Bangladesh, een land waar de metalscene niet geweldig groot is naar mijn weten. De band speelt een combinatie van blackmetal en thrashmetal en Black Thrash Bastards is een 5-track demo. De band is opgericht in 2009, in 2011 bracht men een EP uit om daarna, in 2013, tijdelijk op te houden met bestaan. In mei van 2014 kwam de band weer bij elkaar om januari dit jaar deze demo uit te brengen.

Het eerste nummer is een instrumentaal intronummer; het begint met een redelijk standaard riffje en dit gaat een tijdje zo door, waarna er een melodielijn overheen komt die overeenkomt met het eerdere riffje. Dat was het eerste nummer. Niks bijzonders, maar ook zeker niet slecht, op naar track nummertje twee. Dit nummer heet Hate Reincarnated. Het begint, weer, met een niet heel bijzonder riffje, maar het werkt wel. Maar na een halve minuut gebeurt er iets. Wat is dit? Een storende gitaar? Nee, het is de vocalist die als een bezeten chihuahua met een kikker in de keel in de microfoon staat te blèren. De zanger moet buiten het feit dat zijn vocalen niet de beste zijn, om de drie seconden adem happen, hetgeen het voorgenoemde effect versterkt. De thrashriffs met een donker sfeertje gaan gezellig door alsof deze stem de normaalste zaak van de wereld is.

Genoeg gehaat op de zang van Eternal Armageddon. De stem went wel als je door de tweede track heen bent (maar het is nog steeds allesbehalve goed). De titeltrack van de demo heeft een sterk en duivels klinkend riffje, en het was een bovengemiddeld nummer geweest als de productie ze niet tegen zou hebben gewerkt. Deze klinkt namelijk rauw en demo-achtig, wat op zichzelf niet slecht is, maar de drums staan wat te fel en te hard en er zitten soms uitermate irritante storingen of schokjes in de mix. Dit laatste is vooral bij de vierde track het geval. Ook hier is het hetzelfde verhaal; een degelijk riffje met een storende productie, wat het niveau in mijn ogen sterk verlaagt. De demo eindigt met een Sodom-cover. Deze is redelijk, maar voegt niet veel toe aan de demo. Dit is vaak het geval met covers op EP’s en demo’s, en vind het daarom jammer dat de band er niet voor gekozen heeft iets meer aandacht aan de mix te besteden in plaats van aan deze cover.

Al met al was dit een moeizame release om te beluisteren, wat zonde is, want met de instrumentalen is niks mis, en de songwriting is ook niet slecht. Wat deze band ervan weerhoudt om een degelijke indruk achter te laten is de slordige productie en voornamelijk de zanger. Eternal Armageddon heeft het in zich om een meer dan degelijk album af te leveren, maar dan moet men wel wat doen aan de productie en een andere meneer achter de microfoon zien te vinden. Ik geef de demo een magere voldoende, omdat er wel wat goed materiaal in zat, voornamelijk op het instrumentale gebied.

Tracklisting:
Eternal Armageddon – Black Thrash Bastards

  1. Darkness Shalt Reign
  2. Hate Reincarnated
  3. Black Thrash Bastards
  4. Satanic Whispers
  5. Blasphemer (Sodom cover)

Line-up:

  • Asmodeus – vocalen en bas
  • Blasphemouranter – drums
  • Sarcophagous – gitaar en backing vocals

Links: