Lizzard – Majestic

Lizzard – Majestic
Klonosphere, 2014

Lizzard is een uit Frankrijk afkomstig trio dat muziek maakt die het beste getypeerd kan worden als experimentele rock/metal. Dat wil in dit geval zeggen dat uit zeer diverse muzikale vaatjes getapt wordt. Dat de band muzikaal wel het een en ander in zijn mars heeft bleek ook al bij vorige releases. Maar het tweede volle album dat ze uitbrengen is wat mij betreft geen hoogdraver, maar wel lekker luistervoer.

Sterke punten zijn de zang, gitaar, de lekkere sfeer en de enorme variatie in stijlen. Wat ik zelf heel veel minder vind is het geluidtechnische gedeelte. De productie maakte het geluid dof en matig en de veelvuldig gebruikte vervorming vervaagt de boel nog meer, op het irritante af. Qua songwriting en spelen zit het wel goed, de boel swingt meestentijds de pan uit en al snel zit ik zachtjes met de weinige, overgebleven haren te schudden. Drums en bas doen erg hun best om gedienstig maar toch nadrukkelijk aanwezig te zijn en vocaal is er veel variatie maar in welke soort zang dan ook, de kwaliteit van de leadzanger is hoog. De gitaren zitten er ook lekker op en scheuren er op los.

Alles bij elkaar vind ik dit Majestic best een lekker album dat vooral de liefhebber van de ruigere/zwaardere rock zal plezieren. Dat ondanks de hierboven genoemde verbeterpunten. Rock moet rollen en dat doet het bij Lizzard.

Tracklisting:
Lizzard

  1. Vigilent
  2. Aion
  3. Bound
  4. The Roots Within (Majestic)
  5. Only One
  6. Just A Breath
  7. Circles
  8. Reminder
  9. Colour Blind
  10. Falling In Zero

Line-up:

  • Mathieu Ricou – Gitaar, zang
  • William Knox – Bas, zang
  • Katy Elwell – Drums,

Links: