Pauwels – Elina

Pauwels – Elina
Eigen beheer, 2015

Ik heb niets met instrumentale bands. Af en toe een nummer zonder zang kan ik nog wel hebben maar een compleet album zonder teksten? Verschrikkelijk. Nog liever een zanger die het boodschappenlijstje van zijn moeder opdreunt dan nodeloos wachten op iets dat toch niet komt. Het Franse Pauwels trekt zich daar echter helemaal niets van aan en brengt doodleuk een instrumentale EP uit: Elina. Het tweede werkstuk na het naamloze EP-debuut uit 2013.

Noise/postrock maken de Fransen en dat doen ze bepaald niet onverdienstelijk. De zeven nummers rocken stevig weg met twee uitschieters: Ouspenski kent een mooi muzikaal samenspel met enkele Franstalige geluidsfragmenten. Pendule wordt gestaag opgebouwd en sterft nadat het hoogtepunt is bereikt weer fraai weg. Op Elina is eenvoudigweg fijne, soepele rock te horen met hier en daar een rustpuntje maar waar constant wel iets te beleven is.

Het is knap hoe Pauwels zorgt voor een EP (hoewel er gewoon meer dan zesentwintig minuten worden afgeklokt) waarin, eerlijk is eerlijk, de zang niet eens wordt gemist. Daarvoor zijn de songs voldoende afwisselend en wordt er gewoon goed gemusiceerd. Toch smaakt de enige track waar wel gesproken woorden in voorkomen, Ouspenski, juist naar meer. Misschien een pad dat in de toekomst verder kan worden ontdekt maar voor nu is Pauwels een prettige uitzondering in die schreeuwwereld waarin wij normaal verkeren.

Tracklisting:
Pauwels - Elina 200x200

  1. Elina
  2. La Une
  3. Wig
  4. Bogey
  5. Pendule
  6. Ouspenksi
  7. Beelzebub

Line-up:

  • Sébastien Hermann – Gitaar
  • Jovan Veljkoic – Gitaar
  • Bob K. – Bas
  • Jéremy Ledda – Drums
  • Marlon Saquet – Drums

Links: