Saturnalia Temple – To The Other

Saturnalia Temple – To The Other
Listenable Records, 2015

Krap vier jaar geleden debuteerden deze Zweden met hun full-length Aion Of Drakon welke behoorlijk werd ontvangen door de liefhebbers. Hun occulte doom sloot aan bij een destijds opkomende trend en er werd dan ook uitgekeken naar de opvolger. Met To The Other is deze dan ook eindelijk daar, een logische voortzetting in mijn ogen maar wel met enkele wijzigingen.

Over de gehele lijn is het album nog iets duisterder dan zijn voorganger. De riffs duren lang en proberen je in een maalstroom mee te slepen. Hierbij schuwen ze de meer wringende akkoorden en solo’s absoluut niet, iets wat zeker wel een “Hate it or Love it” geval is. Ik vind het in ieder geval erg fijn en het geeft het album net wat extra’s mee. Ook is de zang wat verschoven en komen de meer black georiënteerde vocalen vaker voor. Wel is alles nog steeds duidelijk herkenbaar als Saturnalia Temple, trippende gitaarlijnen zo traag als teer die langzaam die trance oproepen en je het gevoel van de oude Italiaanse horrorfilms geven met klooster setting en vrouwelijke offers.

Hiermee is To The Other voor mij een schot in de roos en een bijzonder verslavend album geworden. De eindeloze riffs weten bij mij de juiste snaar te raken hoewel dit zeker niet bij iedereen het geval zal zijn. Was je een liefhebber van de voorganger dan zal deze ook wel smaken, hoewel vooraf beluisteren wel de voorkeur verdient.

STTTO cover
Tracklisting:

  1. Intro
  2. ZazelSorath
  3. To the Other
  4. Snow of Reason
  5. March of Gha’agsheblah
  6. Black Sea of Power
  7. CrownedWithSeven
  8. Void

Line-up:

  • Tommie – Zang, Gitaar
  • Peter – Bas

Links: