Grapeshot – The Scene

Grapeshot – The Scene
Eigen Beheer, 2014

Hij is er al even, maar we doen hem toch, gewoon omdat hij lekker klinkt. Grapeshot komt uit Spanje en was mij onbekend. De band debuteerde in de herfst van vorig jaar dan ook maar pas met The Scene en koos ervoor om ons die plaat vrij laat op te sturen. Misschien een voorbode voor een EP in 2015?

Ik zou een opvolger in elk geval met open armen ontvangen. De band meldt zelf enkele bands waar ze zich mee linkt en daar hebben de heren gelijk in: met name Metallica, Pantera en Machine Head. Zaken als Slipknot en System of a Down hoor ik er dan weer totaal niet in. Een groovy plaatje dus, dat heerlijk wegswingt en vol attitude zit en southern vibes. Erg kenmerkend is de Hetfield stijl die kruipt door deze muziek en wat doet denken aan het Load/Reload-tijdperk, maar dat is dan maar één facet van deze zanger. Daarnaast kan hij er een pak meer punk inproppen, gaat hij zonder probleem de Anselmo richting op en danst hij met volle grunts vrolijk mee op de energievolle lading die voorbij komt.

Groove/thrash met een pak kracht waar vooral de Pantera– en Metallica-fans gaan vallen voor de vocale input. Een stevig debuut van deze Spanjaarden, laat het vervolg maar komen want dit is een schot in de druif.

Tracklisting:
Grapeshot - The Scene

  1. The Scene
  2. Zombies
  3. No Flowers
  4. How Many Times
  5. You Wouldn’t Let Me Go
  6. Godless Angels
  7. Fornicage
  8. Blinding Moon

Line-up:

  • Esteban Muñoz – Zang
  • Javier Pina – Gitaar
  • Jose A. Poveda – Gitaar
  • Borja Cabello – Bas
  • Marcos de la Calle – Drums

Links: