Reign Of Fury – Death Be Thy Shepherd

Reign Of Fury – Death Be Thy Shepherd
Static Tension, 2015

Luisterend naar Death Be Thy Shepherd van Reign Of Fury, waan ik me eind jaren 80, begin 90. Metallica en Megadeth scoren groot met Master Of Puppets, Rust In Peace, The Black Album en Countdown To Extinction. Volgens velen ging het hierna vlug bergafwaarts met deze bands. De Engelsen brengen dezelfde mengeling van thrash, nwobhm en punk als we gewend zijn van de Bay Area thrashers.

Reign Of Fury gaat op Death Be Thy Shepherd verder waar Megadeth en vooral Metallica begin jaren 90 waren gebleven. Lekker in het gehoor liggende thrash, dat niet in één tempo doorjaagt maar juist voorzien is van vele melodieën en tempowisselingen. Aan de ene kant is er dus weinig vernieuwends aan de muziek van Reign Of Fury, maar aan de andere kant zijn er tegenwoordig niet veel bands meer die dergelijke muziek ten gehore brengen. Het lijkt allemaal steeds sneller en harder te moeten. Niks mis mee natuurlijk (als je er van houdt!) maar er bleef wel een muzikaal gat achter, dat nu dus opgevuld wordt.

Reign Of Fury

Een uur lang, weet Reign Of Fury te overtuigen met een achttal tracks die stuk voor stuk lekker door knallen. Alleen All Is Lost, dat erg doet denken aan Fade To Black, is een klein rustpuntje. De overige tracks op Death Be Thy Shepherd knallen lekker uit je speakers. In vergelijking met het vorige album World Detonation en de EP Psycho Intentions, zijn de rauwe punk elementen wat meer verdwenen. Er blijft echter nog genoeg agressie over in de songs. Het samenspel tussen beide gitaristen werkt uitstekend. Ze vullen elkaar perfect aan en dat komt de songs zeker ten goede.

Death Be Thy Shepherd krijgt een plekje op mijn shortlist voor de lijst der lijsten aan het eind van het jaar en voorlopig zal hij nog wel een paar keer mijn oren binnen knallen. Een dikke voldoende dus voor dit album!

Tracklisting:
Reign Of Fury - Death Be Thy Shepherd

  1. Faustian Mastery
  2. Harbringer Of Decay
  3. Hypnotise The Masses
  4. Gates Of Sanity
  5. All Is Lost
  6. The Love Of A Dying God
  7. Sorrow Made Flesh
  8. Death Be Thy Shepherd

Line-up:

  • Bison – Zang
  • Jon Priestley – Gitaar
  • Ed Fury Westlake – Gitaar
  • Paul Bielby – Bas
  • Magic Dave – Drums

Links: