Bulldozing Bastard – Under The Ram

Bulldozing Bastard – Under The Ram
High Roller Records, 2015

Venom. Een recensie over Bulldozing Bastard schrijven zonder deze band te noemen, het lukt niet. Net als het grote voorbeeld, zijn ze met zijn drieën en tappen ze muzikaal en tekstueel uit hetzelfde vaatje. Bulldozing Bastard voegt er op de tweede volledige cd een lekkere pot NWOBHM aan toe en dat maakt het geheel lekker luisterbaar. Moet hier dan nog verteld worden dat het allemaal old-school klinkt? Eigenlijk niet hè?

Eigenlijk valt deze hele release met een zin samen te vatten: als het stem- en gitaargeluid je bevallen dan zal Under The Ram de luisteraar aanspreken. Het spreekt voor de band dat beiden karakteristiek zijn en true overkomt, zonder een parodie van zichzelf te worden. Wat het tegen zich heeft, is het feit dat allemaal niet blijft hangen. Bulldozing Bastard is een voorbeeld van een band die teveel tijd lijkt te steken in het imago en ze zullen vast veel live spelen maar het klinkt alsof er al een studio geboekt was voordat de nummers goed en wel geschreven waren. Een tekst als die van Black Metal Slut…. Komaan zeg, anno 2015 breekt dat geen potten meer.

Fans van het oudere Venom geven dit eens een luisterbeurt. De rest doet het met From The Very Depths of laat het gewoon links liggen. Je zal zien dat de wereld gewoon doordraait.

Tracklisting:

Bulldozing Bastard - Under The Ram

  1. Queen Of The Night
  2. Tornado
  3. Mayhem Without Mercy
  4. Full Speed Ahead
  5. Brassknuckle Deathstrike
  6. Under The Ram
  7. Alleys Of The_ Underground
  8. Let The Bastard Roar
  9. Black Metal Slut
  10. Once The Dust Has Settled

Line-up:

  • Irön Kommander – Vocalen, basgitaar
  • Genözider – Gitaar, vocalen
  • Barrage Beast – Drums

Links: