Torrens Conscientium – All Alone With The Thoughts

Torrens Conscientium – All Alone With The Thoughts
Solitude Productions, 2014

Vanuit het centrum van de Krim, een van de actuele hotspots op politiek vlak, komt een nieuwe band tot bij ons. Torrens Conscientium heeft het duidelijk niet over die gedachten waar ze mee te kampen hebben, dit nieuwe paard in de stal van het Russische Solitude Productions brengt doom/death en zoekt de desolate sfeertjes op.

Sfeervol en harmonisch bij momenten, waarbij de fluistertonen een wat mysterieuze voetafdruk nalaten, maar het wisselt bij deze twee heren en dame wel af met rollende doom/deathfases waar met logge grunt op klassieke wijze een lekker sfeertje wordt neergezet, zonder dat het overdreven krachtig wordt. Zo bewandelt de band twee uitersten, maar deze zitten mekaar zeker niet in de weg. Op heel wat momenten bouwt de band zelfs op geslaagde manier op vanuit de rustpunten, valt hij soms even terug op de sfeervolle kalmte om van daaruit over te gaan tot het hardere segment dat mee ondersteund wordt door de atmosferische synths en waardoor het dromerige binnen de muziek van deze band niet doorbroken wordt.

Het is Solitude Productions dus weer gelukt om een rijzende ster te vinden binnen dit melancholische genre. Torrens Conscientium grijpt aan met het melodische verhaal dat ze brengt en creëert diepgang en afwisseling om het ook spannend te houden. Het bewijs dat er ook in deze omstreden gebieden parels blinken.

Tracklisting:

Torrens Conscientium – All Alone With The Thoughts

  1. When The Day Is Gone
  2. The Black Fog
  3. Immersion
  4. A Evening Behind
  5. Hitcher
  6. Being Lonely
  7. The Dawn

Line-up:

  • Sergei Rachinskii – Bas
  • Alina Tishenko – Gitaar
  • Sergei Korolyov – Zang, gitaar

Links: