Countess – Sermons of the Infidel (heruitgave)

Countess – Sermons of the Infidel (heruitgave)
Eigen beheer, 2014

Sermons of the Infidel is de in 2014 uitgekomen re-release van de gelijknamige EP uit 2013. De EP bestaat uit nummers gekozen door de bandleden zelf, die voor deze uitgave allemaal opnieuw opgenomen en gemixt zijn. Countess is natuurlijk bekend van het nummer Bloed in de Sneeuw, wat het eerste blackmetalnummer met Nederlandse tekst zou zijn. Dit nummer is ook weer te vinden op deze plaat (in een nieuwe opname dus).

De stijl van de band is het best te beschrijven als hardrock gemixt met black metal; de riffs zijn vaak hardrock-achtig en de keyboards delen dit geluid. Orlok daarentegen verzorgt het geheel met een hele karakteristieke blackmetalstem, die je na deze gehoord te hebben snel zult herkennen. De nummers bestaan voor het grootste deel uit op powerakkoorden gebaseerde gitaarriffs afgewisseld door gitaarmelodieën met enige klassieke invloeden. De droge keyboards geven soms een 90’s-sfeer mee aan de songs. Maar het is de sterke en herkenbare zang die de band voornamelijk zijn eigen geluid geeft.

De nummers zijn goed gekozen voor deze EP, en het gaat niet snel vervelen. De bijzondere tracks City of Satan en Chosen by the Gods zijn tevens twee van de sterkste die op de plaat staan. Verder vind ik Son of the Dragon en natuurlijk Bloed in de Sneeuw twee prachtnummers. Voor de verzamelaar van de band, de liefhebber van Nederlandse blackmetal en liefhebbers van de iets minder harde blackmetal zeker een aanrader.

Tracklisting:
Countess – Sermons of the Infidel (heruitgave)

  1. Hymn to the Gods of Yore
  2. Trumpets of Dawn
  3. I am the Infidel
  4. Child of the Millennia
  5. Son of the Dragon
  6. Sermon of the Devil Preacher
  7. Alone Against the World
  8. Thermopylae
  9. City of Satan
  10. Chosen by the Gods
  11. Chapel of Doom
  12. Bloed in de Sneeuw
  13. In Veils of Negative Existence
  14. Feuer und Blut – live
  15. Hell’s Rock & Roll – live

Line-up:

  • Orlok – Vocalen & bas
  • Zagan – Gitaar
  • Herjann – Keyboards
  • Wolfram – Drums

Links: