Mordaehoth – Limburgian Pagan Madness

Mordaehoth – Limburgian Pagan Madness
New Era Productions, 2015

Achter het alias Sigwyrd schuilt iemand die als tiener begin jaren negentig werd gegrepen door blackmetal. Destijds was dit een undergroundstroming en dus verre van mainstream, laat staan populair. Sigwyrd besloot zelf ook muziek te gaan maken en, geheel in stijl, nooit uit te brengen. In plaats daarvan werd het werk (vijf in totaal en allemaal op cassette uitgebracht) weggegeven aan gelijkgestemde zielen in de scene. Een aantal van die nummers zijn nu verschenen op Limburgian Pagan Madness. Dit levert een mooie dwarsdoorsnede op van ’s mans oeuvre, die wordt aangevuld met twee covers: The Dawn Will Never Come van Infernum en Waar Bergtrollen Voor Eeuwig Slapen van Isengard.

Er is bewust voor gekozen de nummers niet opnieuw op te nemen, noch is er aan het geluid gesleuteld. Het doel om de muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken is daarmee gehaald. Toch was het niet verkeerd geweest als dat wel was gebeurd. Ten eerste waren de originele nummers dan nog obscuurder geweest en ten tweede mag de kwaliteit van het gebodene zeker worden gehoord. Mordaehoth zet in haar muziek een dermate duistere sfeer neer waar menige band een behoorlijke punt aan kan zuigen.

Deze cd verschijnt in een gelimiteerde oplage. Op cd met drie en op lp met drie andere bonusnummers. Op cassette verschijnen alle bonusnummers. Wees er dus snel bij als je een stukje vaderlandse blackmetal in huis wil halen. Als ze al niet op zijn.

Tracklisting:

Mordaehoth - Limburgian Pagan Madness

  1. Intro
  2. The Nigh Side Of The Soul
  3. From The Highest Branches To The Deepest Roots
  4. I Am The Waves And I Am The Storm
  5. Is The Kult Destroyed
  6. Your Journey Has Begun
  7. The Dawn Will Never Come
  8. Waar Bergtrollen Voor Eeuwig Slapen

Line-up:

  • Sigwyrd – Vocalen, gitaar, basgitaar, keyboards
  • Wehrwolf – Drums

Links: