Overtorture – A Trail Of Death

Overtorture – A Trail Of Death
Apostasy Records, 2015

Het Zweedse Overtorture kondigt op haar website aan dat het tweede album donkerder en sneller is dan voorganger At The End The Dead Await. Dat was al een niet misselijke cd en met deze aankondiging is de nieuwsgierigheid gewekt.

Vanaf opener Embrace The End wordt de toon gezet en raast het tien nummers lang door. Uiteraard is er geen stijlbreuk waarneembaar en staat er ook weer een lekkere pot deathmetal op dit werk. Vernieuwend is Overtorture niet. Een toevoeging wel want er staan goede nummers op A Trail Of Death. Prima riffs, korte en agressieve solo’s en dito zanglijnen welke worden uitgespuugd door een smerige grunter.

En wordt hetgeen Overtorture op de website beloofd daarmee ingelost? Zeker. Er staan een paar lekker snelle nummers op en er wordt meer in tempo gevarieerd. Af en toe even een rustige passage om daarna weer voluit te gaan. Hierdoor lijken de blast-stukken sneller en klinkt het geheel gevarieerder. Mede hierdoor blijft het over de hele linie interessant. En met de sfeer zit het meer dan goed. Een titel als Deep Dark Darkness spreekt wat dat betreft voor zich.

Met gastvocalen van Jörgen Sandström (o.a. Grave en Entombed) op Mirrorkin en een gastsolo van Karl Sanders (Nile) op To Rend The Flesh mikt Overtorture op een breed pubiek. En waarom ook niet. Klasse genoeg op A Trail Of Death en liefhebbers van Zweedse deathmetal met een voorliefde voor Dismember en consorten gaan dit checken.

Tracklisting:

Overtorture - A Trail Of Death

  1. Embrace The End
  2. Mirrorkin
  3. Deep Dark Darkness
  4. Razor Twilight
  5. A Trail Of Death
  6. The Night Skyt
  7. Primitive Impulse
  8. Maggots In Her Heart
  9. Slither Inside
  10. To Rend The Flesh

Line-up:

  • Joel Fornbrant – Vocalen
  • Magnus Martinsson – Gitaar
  • Andreas Hemmander – Gitaar
  • Joakim Antman – Basgitaar
  • Oscar Krumlinde – Drums

Links: