Stereotypical Working Class – Every Cloud Has A Silver Lining

Stereotypical Working Class – Every Cloud Has A Silver Lining
Klonosphere, 2014

“Loud rock” noemen ze het zelf en ik denk dat dat een goede benaming is voor het tegen metal aanleunende rock-/post-core-geluid van de Franse band Stereotypical Working Class. In 1999 opgericht brengt de band nu zijn derde echte full-length album uit getiteld Every Cloud Has A Silver Lining. Helaas is er van muzikale groei in die vijftien jaar weinig sprake.

Ik zou het een gemiste kans willen noemen, dit album. Op alle vlakken worden er goede prestaties geleverd, maar het geheel wil maar niet van de grond komen. Te vaak wordt er terug gegrepen op bekende muzikale thema’s en alle riffs, loopjes en zangpartijen klinken bekend. Natuurlijk valt er best wel wat te genieten, want vooral als het tempo flink omhoog gaat zijn deze Fransozen op hun sterkst, zeker als bas en drums flink tekeer trekken en het geheel wat de kant van Tool op gaat.

Voor de liefhebbers van de hardere rock valt er best wat te genieten, maar ik vrees wel dat die de langzamere nummers al snel overslaan. Zelf had ik ook die neiging, en heb ik vooral niet gedaan omdat ik geacht werd een stukje over het album te schrijven. Ik ben bang dat deze schijf niet vaak de kast zal verlaten voor een draaibeurt in huize Peterse, maar ga gerust zelf eens luisteren of het voor jou wel wat is.

Tracklisting:
stereo

  1. Talkers Are Not Doers
  2. Soon Enough
  3. Walking over You
  4. The Best That I Can
  5. Song for Kepler
  6. Your Own Way
  7. More Than a Man
  8. Perfect Frame
  9. Live and Learn
  10. Truth or Consequences
  11. Friendly Fire
  12. Something Good
  13. Dead Men Walking

Line-up:

  • Martin S. – Zang
  • Christophe F. – Gitaar
  • Bertrand S. – Bass
  • Benjamin G. – Drums

Links: