The Poodles – Devil In The Details

The Poodles – Devil In The Details
Gain, 2015

Songfestivalrock. Scandinavië heeft er blijkbaar een patent op. Lordi is de vaandeldrager in het genre met in zijn slipstream onder andere Wig Wam en Ammunition. Ook de Zweedse band The Poodles kunnen we toevoegen aan dit zojuist bedachte genre. Die laatste band heeft zojuist haar zesde studioalbum uitgebracht met de titel The Devil In The Details.

De popachtige, stevige rock van The Poodles past uitstekend op het rariteitenkabinet dat het songfestival genoemd word. Vorige albums van de poedels werden door collega’s niet reuze enthousiast ontvangen. Collega Remi kon zich er nog enigszins mee vermaken, maar andere collegae waren minder toegankelijk voor de Zweden. Ik kan me heel goed vinden in alle argumenten die aangevoerd zijn door mijn collega’s. Zonder vorige albums te beluisteren weet ik namelijk al hoe ze klinken, nagenoeg hetzelfde als Devil In The Details. Net zoals de volgende albums weer hetzelfde zullen klinken. Simpel in het gehoor liggende, melodieuze, hapklare brokken. Enige nummer dat ik echt moet noemen is Need To Believe maar dat is eigenlijk alleen omdat het de befaamde riff van Led Zeppelins Kashmir lijkt te gebruiken. Iets wat natuurlijk goed bijdraagt aan de herkenbaarheid, maar tegelijk ook iets zegt over de originaliteit van de band!

The Poodles zullen in hun thuisland ongetwijfeld weer goed scoren met dit album. In de rest van de wereld zal een verstokte songfestival aanhanger zich misschien nog hebben verheugd op dit album. Wie al een album van deze heren in bezit heeft kan zich de aanschaf van Devil In The Details besparen en dat album gewoon weer opzetten.

Tracklisting:
 The Poodles - Devil In The Details

  1. Before I Die
  2. House Of Cards
  3. The Greatest
  4. Crack In The Wall
  5. (What The Hell) Baby
  6. Everything
  7. Stop
  8. Need To Believe
  9. Alive
  10. Life Without You
  11. Creator And Breaker
  12. Borderline

Line-up:

  • Jakob Samuel – Zang
  • Christian Lundqvist – Drums
  • Johan Flodqvist – Bas
  • Henrik Bergqvist – Gitaar

Links: