An Autumn For Crippled Children – The Long Goodbye

An Autumn For Crippled Children – The Long Goodbye
Wicker Man Recordings, 2015

Het zijn inmiddels geen onbekenden meer, de heren van An Autumn For Crippled Children. De Nederlandse band wist eigenlijk steeds al een sterk product af te leveren bij onze redactie en dat is met The Long Goodbye niet anders geworden. Hopen dus dat we die titel niet al te letterlijk moeten gaan nemen. Uiteraard past de naamgeving ervan weer perfect bij de melancholische blackmetalstijl van deze band.

De band zet de lijn van Try Not To Destroy Everything You Love duidelijk verder op The Long Goodbye. Composities waar het venijn is weggezogen uit de blackmetal, maar er een dromerige melancholie op je afkomt met melodieën die een bitterzoete sfeer creëren en gevoed worden met wat shoegaze-gelaagdheid. Een stevige muur aan synthgolven op minimalistische drums en een fleurig baslaagje, met daarachter nog steeds de diepgaande screams van deze zanger. Het gekende contrast werpt ook op The Long Goodbye duidelijk haar vruchten af.

Vier jaar terug legde ik spontaan Neige-links bij het beluisteren van dit type muziek. Anno 2015 is An Autumn For Crippled Children in haar melancholische insteek geëvolueerd en is het contrast tussen het dromerige en de diepgaande melodie iets wat deze band meer en meer in een eigen hok duwt. Ook dit jaar zijn deze landgenoten hun score dus weer meer dan waard.

Tracklisting:

An Autumn For Crippled Children – The Long Goodbye

  1. The Long Goodbye
  2. Converging Towards The Light
  3. A New Form of Stillness
  4. Only Skin
  5. When Night Leaves Again
  6. She’s Drawing Mountains
  7. Endless Skies
  8. Gleam
  9. The Sleep of Rust

Line-up:

  • Td – Bas, synth
  • Chr – Drums
  • Mchl – Zang, gitaar, synth

Links: