Temperance – Limitless

Temperance – Limitless
Scarlet Records, 2015

Het is een band die duidelijk vol vuur vertrokken is. Vorig jaar was er het selftitled debuut van het Italiaanse female fronted gezelschap Temperance en dit jaar is er met Limitless al een vervolg. Dertien tracks die meteen zorgen voor meer dan een uur aan luistertijd, gebracht met genoeg variatie aan tracks, maar wel met een herkenbaar gezicht.

Op heel wat momenten komt dit Italiaanse Temperance over als het kleine zusje van Amaranthe: de band brengt het eveneens met erg catchy refreinen op zwierige synths, hier en daar vloeien er wat grooves door het industrial getinte geheel en duiken er wat mannelijke screams op. Deze Italianen halen het niveau niet van de Deens/Zweedse topper, maar levert wel een erg verdienstelijke plaat af waarop zangeres Chiara opnieuw aantoont dat ze een erg imponerende stem heeft. De mannelijke partijen mogen iets overtuigender gebracht worden en af en toe dreigt het muzikaal wat af te zwakken, maar de band weet zich steeds overeind te houden. De single Me, Myself & I die halverwege de plaat te horen is, enige tijd geleden als single verscheen en waar onderstaande lyricvideo van bestaat, toont het ook allemaal aan. Hier en daar even een dipje in geluidskwaliteit, maar de zanglijn is helder en vol overtuiging gebracht en het geheel klinkt lekker catchy in de oren. Halverwege even een lekker solo-moment en bovenal is het met tintelende synths gebracht die het geheel lekker fris doen klinken.

Het kleine Italiaanse zusje van Amaranthe doet het dus erg goed en zorgt zonder twijfel voor heerlijk wat female fronted sensatie in eigen land. Nog wat bijschroeven aan die mannelijke partijen, de geluidskwaliteit overtuigend en optimaal houden en vooral inspelen op die heerlijke catchiness. Ik veronderstel dat het voor een band met een albumtitel als deze allemaal geen probleem mag vormen.

Tracklisting:

Temperance - Limitless

  1. Oblivion
  2. Amber & Fire
  3. Save Me
  4. Stay
  5. Mr. White
  6. Here & Now
  7. Omega Point
  8. Me, Myself & I
  9. Side By Side
  10. Goodbye
  11. Burning
  12. Get a Life
  13. Limitless

Line-up:

  • Liuk Abbott – Bas
  • Giulio Capone – Drums, Synth
  • Marco Pastorino – Gitaar, Zang
  • Sandro Capone – Gitaar
  • Chiara Tricarico – Zang

Links: