Embryo – Embryo

Embryo – Embryo
Logic(il)Logic Records, 2015

Nieuws uit Italië, maar dit keer gaat het toch om een band die al wat jaren telt. De deathmetalband Embryo bestaat sinds de millenniumswitch, maar deze heren speelden daarvoren ook al samen onder de naam Lost Fate. Dit jaar is het vijftal toe aan langspeler nummer drie.

Wie uit is op hevigheid en agressie is hier duidelijk aan het verkeerde adres. Embryo brengt een type melodische/symfonische deathmetal die me bij momenten sterk doet denken aan de landgenoten van Graveworm, met het verschil dat het geweld wat uitblijft. Versnellingen zijn er, maar het blijft meestal bij doffe death die na de blastbeatfases weer wat verderdrijft op het tintelende meer van synthgolven en logge gitaarpartijen. Daar voegt dit vijftal nog een dosis metalcore aan toe met de grooves in het gitaarwerk en de vocale uitschieters. De agressiviteit en kracht komen op zich al vrij matig over, maar daarnaast vind ik ook dat deze tintelende achtergrond gewoon alle energie zuigt uit het werk van deze Italianen.

Ik moet toegeven dat de iets complexere drumlijnen me soms even meekrijgen en dat die synth-golven leuk gebracht zijn, maar Embryo klinkt eigenlijk over de ganse lijn erg oppervlakkig, taai en langgerekt. Hier had veel meer agressie aanwezig moeten zijn om de songs vorm te geven, in plaats van deze zoutloze soep die eigenlijk elk nummer herhaald wordt. Meer focus op (overtuigings)kracht, minder symfonische rommel graag.

Tracklisting:

Embryo - Embryo

  1. An Awkward Attempt
  2. The Pursuit of Silence
  3. Manipulate My Consciousness
  4. Insane Lucidity
  5. The End of The Beginning
  6. Embryo
  7. The Touch of Emptiness
  8. The Door To The Abyss
  9. My Pounding Void
  10. Fragments of Utopia
  11. I Am Pure Hate

Line-up:

  • Simone Solla – Synth
  • Eugenio Sambasile – Gitaar
  • Roberto Pasolini – Zang
  • Nicola Iazzi – Bas
  • Enea Passarella – Drums

Links: