Countess – The Gospel Of The Horned One

Countess – The Gospel Of The Horned One
Heidens Hart Records, 2015

Het Nederlandse Countess geldt als een van de eerste blackmetal bands. Met de eerste release in 1993 en het feit dat ze nog steeds actief zijn, is dit dus een van de vaandeldragers van het genre. De band heeft ervoor gekozen om een aantal van de eerste cd’s opnieuw uit te brengen. Het zal er wel mee te maken hebben dat Countess weer optreedt. De heruitgave van The Gospel Of The Horned One verschijnt met precies hetzelfde artwork en aan het geluid is niet gesleuteld. Wel staan er twee extra nummers op maar vreemd genoeg staan deze niet vermeld op de hoes.

De latere Countess speelt een vorm van blackmetal met veel heavymetal invloeden. Op The Gospel Of The Horned One klinken deze invloeden al door maar zijn nog niet zo duidelijk aanwezig als op latere releases. Hierop staan nog veel blackmetal invloeden vooral door de songstructuren en de slechte productie. Zo is bijvoorbeeld op Under The Sign Of The Celtic Cross van de ritmesectie weinig meer dan de hi-hat te horen. Verder is het erg gestoeld op de eerste lichting blackmetal bands. Vooral Hellhammer lijkt een belangrijke invloed.

Wie kennis wil maken met Countess of alleen het oudere werk kent en de gemaakte evolutie eens wil horen kan dit ding aanschaffen.

Tracklisting:

Countess - The Gospel Of The Horned One

  1. Overture
  2. Highland Victory
  3. Doomed To Die
  4. Full Moon Baptism
  5. Crossing The Fires Of Darkness
  6. Under The Sign Of The Celtic Cross
  7. Kneel Before The Masters Throne
  8. March Of The Clans

Line-up:

  • Orlok – Vocalen, basgitaar
  • Zenon – Gitaar
  • Vercingetorix – Drums, keyboards

Links: