Zex – Ragnarok Session

Zex – Ragnarok Session
Medusa Crush Recordings, 2014

We laten ons even meenemen terug in de tijd. De Canadese band Zex maakt echt onvervalste punk met een vleugje heavy metal en het klinkt zoals dat in het begin van het punktijdperk in de zeventiger jaren van de vorige eeuw heel gewoon was. En natuurlijk breng je je album dan uit op een authentiek cassettebandje en laat je het, zelfs in de digitale versie die wij als download aangeboden kregen, klinken alsof het in de garage is opgenomen met een oude bandrecorder. Vreemd is het wel te noemen om het zo aan te pakken in 2015, maar hartstikke leuk ook, tenminste voor een rollatorrocker als ik dan.

Laten we er niet teveel woorden aan vuil maken, het is echte punk: rauw, agressief en simpel. De leadzangeres klinkt ook precies als alle dames die ik me uit die tijd herinner. Een regelrechte tijdreis. Muzikaal waarschijnlijk niet zo veel soeps, maar wel ontzettend lekker. Vier van de zes nummers zijn eerder op twee 7” plaatjes uitgebracht, maar nu dus met twee andere nummers op deze tape getiteld Ragnarok Session samengebracht.

Voor de echte liefhebber een aanrader, authentieker als dit is niet meer te krijgen. Gitaar, bas, drums en zang, swingend, simpel en rauw. Wil jij ook de tijdmachine in of wil je de oorsprong van punk leren kennen, ga dan het bandje kopen of haal de boel binnen via bandcamp, want wachten tot er een cd van komt kan wel een poosje duren.

Tracklisting:
Zex

  1. Savage City
  2. Buy Or Die
  3. Wanderlust
  4. Escape this Life
  5. Wild Blood
  6. We’re Rebels

Line-up:

  • Gretchen Steel – Zang
  • Jo Capitalicide – Gitaar
  • Gab Sex – Bass
  • Vassil – Drums

Links: