Dysrider – Bury The Omen

Dysrider – Bury The Omen
Tenacity Records, 2015

Tenacity is een opkomend Zwitsers label, dat zich vooral op core-subgenres richt, maar er is ook ruimte voor dit debuterende groepje landgenoten dat symfonische blackmetal (maar even goed melodeath) brengt. Het ziet er allemaal niet bepaald extreem aantrekkelijk uit, het is dan ook de vraag in hoeverre dat muzikaal anders zou zijn.

Opmerkelijk feit aan deze melodisch geaarde vereniging is dat er een dame meespeelt die zowel clean zingt als cello speelt (althans iets wat er op lijkt). Ze zingt hoog, zoals de meeste frontvrouwen bij Nederlandse gothic/powermetalbands en heeft een mooie stemkleur. Helaas staat ze los in de productie en komt ze erg talmend over in de halfgesproken stukken, waar ze met een niet al te fris accent de tonen veruitwendigt. Haar mannelijke gruntende tegenspeler doet het een stuk sterker, heeft een rauwe en goed verstaanbare kraker van een strot. Duidelijk melo(doom)death in diens dna.

Instrumentaal is het nog een niveau hoger dan wat er op vocaal niveau aangeboden wordt. Lange, avontuurlijke stukken vol krachtig en opwindend melometaal met harde brokken en symfonische flitsen, hier en daar krijg ik er Whispered flitsen bij. De robuustheid van de gitarensound helpt zeker, als onderhoudende aspect, want je kunt puur door je focus daarop te leggen het einde van de plaat halen. Een positief element en een aan te houden basis voor een volgende plaat die hoger kan en moet scoren. Groeimarge te over.

Tracklisting:

Dysrider

  1. Emergence
  2. Against Your Hold
  3. Bury the Omen
  4. Time of Decay
  5. Witness Our Fall
  6. The Reckoning
  7. Story of Power
  8. Blind Avengers
  9. Bliss in Darkness
  10. Embers Reflection

Line-up:

  • Darryl – Gitaar
  • Joëlle Graz – Zang, Cello
  • Jonathan Pellet – Grunt, Keyboards, Synth Programmering

Links: