Malefice – Gravitas

Malefice – Gravitas
Transcend Music, 2014

De Engelse band Malefice is na een korte muzikale pauze weer terug aan het front verschenen. In 2007 opgericht komen ze in datzelfde jaar met een debuut-cd en op basis daarvan wordt een platencontract binnengehaald. In 2012 stappen ze over naar het huidige label Transcend Music en brengen ook bij hen een cd uit. Daarna lukt het allemaal niet meer zo en besluiten ze er een punt achter te zetten. Na een jaartje komen ze toch tot de ontdekking dat ze als band het publiek nog best wat te bieden hebben en maken ze een nieuwe start. Dat zal uiteindelijk waarschijnlijk gaan leiden tot een vijfde album, maar als voorbereiding daarop brengt de band nu een vier nummers tellende EP getiteld Gravitas uit.

Met deze EP halen de mannen hun gelijk, ze hebben inderdaad heel wat te bieden en zijn er in geslaagd om fris en nieuw te klinken, zonder iets van de oude kracht in te leveren. Bruut, snel en swingend, dat is de groove/thrash van Malefice, zwaar steunend op een magnifieke ritmesectie die een solide basis neerzet waar gitaren en vocalen messcherp doorheen snijden. De gebrulde zang gaat door merg en been, maar ook de cleane zang past naadloos in het geheel.

Malefice was altijd al een, vooral live, sterk presterende brute thrashmetalband, maar lijkt na de break nog sterker uit de strijd te zijn gekomen en het wachten is op het nieuwe album en daar aan gekoppelde live optredens. Dit smaakt in ieder geval duidelijk naar meer.

Tracklisting:
Malefice

  1. Forsaken
  2. Heroes
  3. Escape
  4. My Design

Line-up:

  • Dale Butler – Zang
  • Ben Symons – Gitaar
  • Andrew Wilson – Gitaar
  • Tom Hynes – Bass
  • James Cook – Drums

Links: