Exhumation – Opus Death

Exhumation – Opus Death
Dunkelheit Productionen, 2015

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de bandnaam Exhumation net zo zeldzaam zou zijn als een dahlia op een bloemencorso. In werkelijkheid valt het mee. Het gaat om slechts een handjevol. De band die hier wordt besproken komt uit Indonesië en ze doen net alsof het nooit nieuwjaarsdag 1986 is geworden.

Het lijkt muzikaal allemaal op de oude Sepultura. Ten tijde van hun derde repetitie welteverstaan. Zeker, het heeft zijn charme als een band old-school wil klinken en een dito productie hanteert. Exhumation slaat daarin echter door. Er staat teveel galm op de instrumenten en met name op de zang. Zoveel zelfs dat het na een paar nummers irritant wordt om naar te luisteren. In de snellere passages zitten veel thrash-invloeden maar het vergt wel enige nadere beluistering om deze boven water te krijgen want het wordt algauw een rommeltje. De gitaren worden in deze gedeeltes volledig weggedrukt door de drums en de zang.

Exhumation heeft de uitstraling en misschien ook wel de potentie. Het is alleen jammer dat dit op Opus Death niet uit de verf komt. Eigenlijk is het niet mogelijk hieraan een cijfer te geven omdat in de snelle stukken de gitaren grotendeels wegvallen. Vanwege de jaren ’80 uitstraling en als aanmoediging bedoeld (ga voor een iets betere productie en herschrijf een aantal riffs) wordt het een krappe voldoende.

Tracklisting:

Exhumation - Opus Death

  1. Soul Wanders
  2. Upon Our Hordes
  3. Witching Evil
  4. Possessed
  5. The Sleeping Darkness
  6. Graveyard Alike
  7. Labyinhth Of Fire
  8. Ironheart
  9. Hymn Of Death
  10. Lullabyss

Line-up:

  • Bones – Vocalen
  • Ghoul – Gitaar
  • A.J. – Gitaar
  • Grave – Basgitaar
  • A. – Drums

Links: