Defaced – Forging The Sanctuary

Defaced – Forging The Sanctuary
Rising Nemesis Records, 2015

Defaced, zonder “The” ervoor om verwarring met een Zweedse naamgenoot te voorkomen, kwam in 2012 met hun debuut en bracht in januari van dit jaar haar tweede werk uit. De opvolger van On The Frontline zal de band op de kaart moeten zetten, zeker in een wereld waarin de releases elkaar snel opvolgen. Drie jaar tussen twee releases kan immers overkomen als een eeuwigheid.

Deathmetal voert op Forging The Sanctuary de boventoon maar ook uitstapjes richting moderne thrash worden niet geschuwd. Op het vocale gebied wordt gewisseld tussen screams en grunts en dat werkt prima. Voeg daaraan toe een drummer die alles aan stevig elkaar timmert maar het geheel niet dichtsmeert. De goedgeplaatste breaks en dubbele-bass stukken werken uitstekend. De breaks zijn soms wat deathcore-achtig maar nergens storend. Negatief puntje (met de nadruk op het verkleinwoord) is het gitaargeluid welke vrij donker is en in de snelle stukken wat rommelig klinkt. De breaks zijn soms wat deathcore-achtig maar nergens storend.

Bij het componeren van Forging The Sanctuary is Defaced duidelijk niet over een nacht ijs gegaan. Er is nagedacht over vrijwel elke break en riff. Het klinkt niet echt spontaan maar op Forging The Sanctuary komt de band er mee weg.

Een goede tweede cd van deze Zwitsers. Voor wie dacht dat Defaced van de rader was verdwenen vergist zich want de band is er nog steeds. Complimenten ook voor het artwork alhoewel de invloed van Slayer hier wel erg dik bovenop ligt. Omdat de muziek meer dan dik in orde is, leidt het niet tot puntenaftrek. Een dikke voldoende dus.

Tracklisting:

Defaced - Forging The Sanctuary

  1. Because I Dispise
  2. Antithesis
  3. Rapture Throug Bondage
  4. Sower Of Discord
  5. And With It Rose Satan
  6. I, The State, Am The People
  7. Forging The Sanctuary
  8. Venemous Eden
  9. Humanity’s Lost Hope
  10. You Get What You Deserve
  11. End Of Torment (bonus track)

Line-up:

  • Thomas Gertsch – Vocalen
  • Romano Galli – Gitaar
  • Marco Kessi – Gitaar
  • Simon Egli – Basgitaar
  • Markus Röthlisberger – Drums

Links: