Leather Nun America – Buddha Knievel

Leather Nun America – Buddha Knievel
Nine Records, 2015

Het bescheiden Nine Records uit Polen heeft een duidelijke voorliefde voor obscure bands die zich op de een of andere manier in de doomhoek weten te plaatsen. Met eerdere releases in 2014 van Mansion en Unsilence die zeer interessant te noemen zijn, is het nu de beurt aan Leather Nun America, sinds 2003 actief, dat met Buddha Knievel toe is aan album nummer vijf.

Een nieuw album, een nieuwe ritmesectie. Deze traditie wordt door bandleider John Sarnie keurig in ere gehouden. Muzikaal gezien heeft dit geen gevolgen, Leather Nun America beweegt zich nog steeds voort in het gebied van Maryland-achtige doom met de nodige NWOBHM-invloeden. Zo is Into the Abyss een lekkere opener in de stijl van The Obsessed en straalt het langzame Priestess een bepaalde Saint Vitus-sfeer uit. Andere nummers zijn wat meer uptempo en daar komen de NWOBHM-invloeden wat meer om de hoek kijken. Productietechnisch zitten we ook in die hoek van begin jaren tachtig. Dat is even wennen in het begin, maar het geeft de band wel weer iets authentieks en het past er eigenlijk wel goed bij. Het enige nummer dat een beetje uit de toon valt is Winter Kill, dat na een doomy begin toewerkt naar een blackmetalachtig einde. Afgesloten wordt met Irish Steel, een uptempo nummer in de beste NWOBHM traditie.

Al met al een aardige release, maar of de band hiermee een groter publiek zal bereiken is maar de vraag. Wel zeer geschikt om in een relaxte sfeer naar te luisteren.

Tracklisting:
Leather Nun America – Buddha Knievel

  1. Prologue
  2. Into Abyss
  3. Warwolf
  4. Bourgeois Pig
  5. Interlude
  6. Burning Village
  7. Barghest
  8. Priestess
  9. Gloom
  10. Winter Kill
  11. Irish Steel

Line-up:

  • John Sarnie – Zang, Gitaar
  • Francis Roberts – Bas
  • Sergio Carlos – Drums

Links: