Impalers – God From The Machine

Impalers – God From The Machine
Crime Records, 2015

Een beetje zoals de huidige bandnaam (voorheen opereerden deze Denen onder de weinig fantasievolle naam Rigor Mortis) al doet vermoeden betreft het hier een band die zijn roots diep in de jaren tachtig van de Duitse thrash heeft liggen. Voor het overgrote deel is dat gelukkig waar en valt er op deze tweede volledige cd genoeg te genieten.

De eerste drie nummers zijn inderdaad lekkere thrash-stampers. Een beetje met de felheid van Destruction en het riffwerk van Kreator, aangevuld met wat Slayer in de solo’s. Van dat werk. In de vorm van Beyond Trinity dient zich een vreemde eend in de bijt aan. Een rustig intro doet het al enigszins vermoeden. Als daarna cleane zang begint, ontvouwt er zich een Fade To Black-achtig nummer en wordt snel duidelijk dat de plank hier danig wordt misgeslagen. Gelukkig komt er hierna weer een aantal felle nummers voorbij waarbij Ghost (met een Dyers Eve-gelijkende songstructuur en dito feeling) er uitspringt.

The Walls Of Eryx is geheel instrumentaal. Soms gaat het dan om een gebrek aan inspiratie of een podium om het gitaartalent te etaleren. Beide gaan niet geheel op in het geval van Impalers. Hetgeen er op gitaargebied wordt geboden is opnieuw zeer verdienstelijk en de spanningsboog wordt goed vastgehouden.

Laat God From The Machine een slechte indruk achter? Nee, hooguit een gevoel dat er meer in had gezeten. Het is de bandleden niet aan te rekenen dat ze de muzikale horizon willen verbreden maar daar is eigenlijk helemaal geen reden toe. Iets met een schoenmaker en zijn leest.

Tracklisting:

Impalers- God From The Machine

  1. Future Void
  2. God From The Machine
  3. Prepare For War
  4. Beyond Trinity
  5. Destroy The Meek
  6. Ghost
  7. The Walls Of Eryx
  8. I Am Revolution
  9. The Vulturine

Line-up:

  • Søren Crawack – Vocalen, gitaar
  • Thomas Carnell – Gitaar
  • Kenneth Frandsen – Basgitaar
  • Rasmus Kjær – Drums

Links: