Infernus – Grinding Christian Flesh

Infernus – Grinding Christian Flesh
Moribound Records, 2015

Dit is de tweede volledige cd van deze Amerikanen. Een blik op de tracklist en artwork in combinatie met de albumtitel doet vermoeden dat de Nunslaughter-invloeden er dik bovenop zullen liggen. Dat is niet geheel het geval. Natuurlijk gaan de bandleden van Infernus en Nunslaughter op dinsdagavond niet huppelend naar catechisatie, maar er zijn ook enkele verschillen.

Infernus presteert het om langere nummers te schrijven en tapt muzikaal uit een iets harder vaatje. In Worms Of The Casket komt de ware aard bovendrijven en wordt duidelijk waar Infernus goed in is: het combineren van death- en blackmetal. Een krachtig deathmetalnummer krijgt een blackmetalsaus en vice versa. Een lekkere hese stem doet de rest en completeert de muziek. Hier en daar komt er een thrashinvloed bij kijken (Sodomfeast) en hoewel dat de afwisseling ten goede komt kan het ook net iets te veel zijn.

In het totale bandgeluid staan de drums net iets te hard in de mix. De cymbalen en snare overheersen licht en vechten soms om een plek in de mix met de gitaren. Dat laatstgenoemden het dan afleggen moge duidelijk zijn. Pluspunt is wel dat het drumgeluid puur natuur klinkt en niet door een computer is gehaald.

Het onheilige vuur tegen het christendom wordt middels Grinding Christian Flesh aangewakkerd. Al vraag ik me zo langzamerhand af of al die antichristelijke bands hun pijlen niet al jarenlang op de verkeerde religie aan het richten zijn. Maar zolang het een cd van dermate hoog niveau oplevert zal er geen death- noch thrashfan rouwig om zijn.

Tracklisting:

Infernus - Grinding Christian Flesh

  1. Intro
  2. Grinding Christian Flesh
  3. Worms Of The Casket
  4. Pagan Warfront
  5. Candles, Horns And Tongues
  6. Verminnihilation
  7. Lay Your Souls Bare Before the Gl
  8. Sodomfeast
  9. Fetid Spawn Of Bethlehem
  10. Hang The Gutted Christians
  11. Perversion Reliquary
  12. Whore Of Christ
  13. Outro
  14. Crush The Jewish Prophet (Inquisition cover)
  15. Black Metal Sodomy (Horna cover)

Line-up:

  • Hredthel – Vocalen
  • Crucifixus – Gitaar
  • Sermeot – Basgitaar
  • Graveloader – Drum

Links: