Legion of Doom – The Tyrant with the Seven Heads

Legion of Doom – The Tyrant with the Seven Heads
Zyklon-B Production, 2014

Het Griekse Legion of Doom en schrijver dezes hebben hun beide levens altijd volkomen onbekend van elkaars bestaan geleefd. Met het verschijnen van het plaatje The Tyrant with the Seven Heads (de vinyloplage van deze vorig jaar al verschenen EP is tweehonderd stuks) komt daar nu verandering in. Vervelend is het niet dat de heren Daimon, Demogorgon en Astraios nu op de stoep staan, maar als ze mijn voordeur hadden overgeslagen was dat ook geen probleem geweest.

Het Griekse trio maakt alleraardigste melodieuze blackmetal waarbij het melodieuze gedeelte ‘m vooral komt van de gitaarlijnen. Daimon heeft een prettige, grimmige stem maar zijn baspartijen verdienen nauwelijks vermelding en dat geldt ook voor het keyboardspel van Astraios. Dat maakt dat de twee nummers op deze plaat zeker niet verkeerd vallen maar tegelijkertijd gaan nergens je nekharen overeind staan vanwege geniale of originele vondsten.

Degelijkheid troef dus bij Legion of Doom, dat al in 1990 werd opgericht maar in de loop der jaren niet heel veel heeft bijgeleerd. Ben je een liefhebber van het genre en mocht je The Tyrant with the Seven Heads ergens tegenkomen dan is het best een luisterbeurt waard. Maar met het grootste gemak kun je dit ook laten liggen. En dat is eigenlijk best schokkend voor een band die al zo lang meedraait.

Tot slot een terzijde bij deze review. De leden van Legion of Doom zijn aangesloten bij de extreemrechtse partij Gouden Dageraad in hun vaderland. De band wordt gezien als een voorloper binnen de Griekse Nationaal-Socialistische Black Metalscène. Maar maakt u vooral uw eigen afwegingen, er wordt al zoveel opgelegd in deze wereld.

Tracklisting:
Legion of Doom - The Tyrant with the Seven Heads 200x200

  1. A Sickle Like an Emblem
  2. The Tyrant with the Seven Heads

Line-up:

  • Daimon – Vocalen, bas
  • Demogorgon – Gitaar
  • Astraios – Gitaar, keyboard

Links: