Anal Vomit – Peste Negra Muerte Negral

Anal Vomit – Peste Negra Muerte Negral
Icarus Music, 2015

De naam Anal Vomit doet een grindcoreband verwachten. En met negen nummers lijkt het of we hier te doen hebben met een e.p. Ik verwacht een kleine tien minuten smerige drap uit de boxen en zit er klaar voor.

Deze Peruanen zetten me echter danig op het verkeerde been. De muziek heeft zeker elementen van grind maar dan wel met dikke wortels in de deathmetal. De lengte en structuur van de nummers neigen meer naar laatstgenoemd genre. Ook de stem doet aan dit genre denken maar er komt her en daar ook een verdwaalde pigsqueal en porno-gekreun voorbij (Obsessive Sexual Slaughter). Bijna alles wordt in het Spaans gezongen. De taal niet machtig ga ik er gemakshalve van uit dat Anal Vomit niet verhaalt over het groeiproces van helmgras.

Het riffwerk van de gitaristen is goed te noemen maar het vergt wel wat luisterbeurten voordat het allemaal blijft hangen. De drums klinken zeer droog. Alle echo is er uitgehaald en dat levert een wat dof geluid op. Een klein beetje echo had het geheel iets organischer gemaakt.

Peste Negra Muerte Negral is een goede mix van deathmetal en grindcore geworden. De grenzen van beide genres worden opgezocht en dat levert een goede cd op voor wie weleens iets buiten de geijkte paden blieft.

Tracklisting:

Anal Vomit - Peste Negra Muerte Negral

  1. Brebaje De Muerte
  2. Valle De Tinieblas
  3. Obsessive Sexual Slaughter
  4. La Muerte Del Papa Interludio_
  5. Dios Muerto
  6. Venganza Obscura
  7. A Savage Fornication
  8. Estado Comatoso
  9. Pact To Kill (Outro)

Line-up:

  • Milo Possessor – Vocalen, basgitaar
  • Roy Noizer – Gitaar
  • Nihil Soldier – Gitaar
  • Joe Hoyle – Drum

Links: