Cross Vault – Spectres of Revocable Loss

Cross Vault – Spectres of Revocable Loss
Eyes Like Snow, 2014

Dit Duitse tweetal is met de debuutplaat helaas wat lang blijven liggen, maar nu dan toch een review. Cross Vault kreeg de gelegenheid om Spectres of Revocable Loss uit te brengen op het label Eyes Like Snow dat onder Northern Silence valt waarmee dat dus wel goed zit.

De twee heren zijn verantwoordelijk voor doom metal met een flink melancholische insteek, het soort waarin bijvoorbeeld Warning groot was. Het is dan ook niet voor niets dat het album afsluit met een cover van Footprints. De vraag die dan direct opkomt is of deze band in de buurt komt hiervan. Wat mij betreft niet, ze komen met de zware riffs en vrij organische klinkende ritmesectie een eindje, echter de finesse ontbreekt om je echt overtuigend te raken. De zang is (uiteraard) clean en probeert richting het timbre en timing te gaan die Patrick Walker ook heeft, helaas komt het nergens in de buurt.

Misschien gaat het te ver om de band een kloon te noemen maar toch bekruipt dit gevoel mij meermaals. Luister hiervoor bijvoorbeeld maar eens naar A Query in Chains. Voor iedereen die niet kan wachten tot 40 Watt Sun weer wat uitbrengt en graag alles verzamelt wat muzikaal die richting ingaat is dit wel een album om de tijd te doden, maar ik kan je niet garanderen dat je niet wat teleurgesteld zal raken.

Cross Vault
Tracklisting:

  1. Void of Old, Void to Come
  2. A Query in Chains
  3. Home
  4. Rails Departing
  5. At Our Bleakest
  6. Footprints (Warning cover)

Line-up:

  • M. – Gitaar, Bas
  • N. – Zang, Drum

Links: