Lichtgestalt – Motorenherz

Lichtgestalt – Motorenherz
Danse Macabre, 2015

Ik zou het album Motorenhertz van het Duitse Lichtgestalt heel kort kunnen samenvatten door simpelweg te melden dat we hier te maken hebben met een Rammstein-Light. Maar ja, jullie willen ook wat te lezen hebben natuurlijk.

Daar waar Rammstein te vergelijken valt met de Duitse degelijkheid, is Lichtgestalt meer Star Wars nagesynchroniseerd in het Duits. In beide gevallen is het iets waar Duitsers om bekend staan, maar het een is beter te pruimen dan het ander. Het valt duidelijk binnen de noemer industrial rock. Het heeft ingrediënten van industrial metal alleen dan allemaal een stuk softer uitgevoerd. Op alle fronten schieten Der Heizzer en kornuiten te kort in vergelijking met Rammstein. De productie klinkt net even wat minder. De zang van Thomas C. Hertz doet ook onder voor die van Till Lindeman. Zelfs de teksten zijn van mindere kwaliteit dan die van de bekendste Duitse industrial band.

Mocht je per ongeluk op deze site zijn gekomen, dit lezen en bij jezelf denken; “Maar ik vindt Rammstein veel te heftig”, ga dan vooral eens luisteren naar Motorenhertz. De gemiddelde Zware Metalen-lezer slaat dit gewoon over, zelfs degene waarbij het allemaal wel iets minder zwaar mag!

Tracklisting:
Lichtgestalt - Motorenherz

  1. Entfessele den Sturm
  2. Tiefenrausch
  3. Motorenherz
  4. Spieler
  5. Der kalte Mann
  6. Bereue Dich
  7. Zölibat
  8. Geh meinen Weg
  9. Energie
  10. Drück ab
  11. Gott aus Gold
  12. Grau in Grau

Line-up:

  • Thomas C. Hertz – Zang
  • Der Heizzer – Gitaar
  • Lippmann – Bas
  • Brukke – Drums

Links: