Don Fernando – Haunted By Humans

Don Fernando – Haunted By Humans
Eigen Beheer, 2015

Don Fernando komt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, uit Australië. Op muzikaal vlak is Australië natuurlijk vooral bekend door de drie akkoorden rock en roll van AC/DC en diens kloon, Airbourne. Op Haunted By Humans laat Don Fernando horen dat er meer te vinden is aan de andere kant van de wereld.

Stoner met core-elementen is wat ons word gebracht door deze heren. Zanger/gitarist Andy Simpson weet zijn geschreeuw goed af te wisselen met meer heldere zangstukken waarbij ik regelmatig aan menig grunge band moet denken als ik het hoor. De gitaar, bas en drums blinken nergens echt uit, maar doen allemaal hun werk naar behoren.

Oke, dus de zang is in orde, de muziek is in orde en ook de songs zijn in orde. Toch heb ik na ruim drie kwartier het gevoel dat ik naar elf min of meer dezelfde nummers heb zitten luisteren en aangezien ik niet zoveel heb met de soort van core/schreeuwerige zang is dat bijna een uur van mijn leven die ik nooit meer terug krijg. In die tijd had ik ook naar Game Of Thrones kunnen kijken en dan had ik ook geschreeuw gehoord (had ik alleen de gitaren gemist!). Het moge duidelijk zijn dat Don Fernando voor (en door) mij niet geschikt is bevonden. Kun jij wel wat met een schreeuwende zanger in combinatie met het lome stoner geluid dat te horen is op Haunted By Humans, tel dan gerust tien tot twintig punten bij mijn totaal op.

Tracklisting:
 Don Fernando - Haunted By Humans

  1. Haunted By Humans
  2. Running And Hiding
  3. Why?
  4. If You Say So
  5. Side Of The Road
  6. Fight For The Unknown
  7. Insane
  8. Motherload
  9. Now You Know
  10. Observation
  11. Older

Line-up:

  • Andy Simpson – Zang, gitaar
  • Ryan Kemp – Bas
  • James Innes – Drums

Links: