Darktimes – Triumph Ov Chaos

Darktimes – Triumph Ov Chaos
Eigen Beheer, 2015

Blackmetal leeft ook in Slowakije, al voelt een titel als Triumph Ov Chaos meteen wat leentjebuur met Behemoth aan. Niet Pools dus, maar wel in de buurt. Darktimes is een nieuwe band en nergens is te bespeuren of deze heren al actief waren in andere duistere projecten. De muziek vertelt ons in elk geval dat hier geen creatieve genieën aan het werk geweest zijn: erg herkenbare meloblack met hier en daar een blackdeath-uitstap.

Nergens een hoogvlieger, maar af en toe bevalt dit sfeertje me wel. Melodisch diept de repetitieve gitaarlaag hier en daar lekker uit en de strot van deze zanger gaat van smerige screams over tot logge grunts die prima klinken op dit donkere geheel. Enkel klinkt het allemaal zo heel erg herkenbaar, gaande van het beukende blackdeathgeweld op Sirius – The Dark Rebirth en Pillars Ov Creation – Forlorn Soul tot de melancholische noten op de afsluiter. Een track als Aeon Rain – Into Event Horizon staat me dan meer aan, met gitaren die melodisch wat knappe riffs aanbrengen, met wat hints Dissection zonder dat het een kopie wordt.

Eens proberen, dit Slowaakse Darktimes, maar verwacht je aan een middenmotor met eentonige drums en met hier en daar een beter melodisch moment. Niet iets waar de zwarte meute op ligt te wachten, maar slecht is het zeker niet.

Tracklisting:

Darktimes - Triumph Ov Chaos

  1. Seduction – Cold Light Hypnosis
  2. Sirius – The Dark Rebirth
  3. Pillars Ov Creation – Forlorn Soul
  4. Aeon Rain – Into Event Horizon
  5. Nyx – Over My Shadows
  6. Darkbringer – Cursed In Time

Line-up:

  • Namtar – Bas
  • Ossa – Drums
  • Narakth – Gitaar
  • Nebbulus – Gitaar
  • Nrem – Zang

Links: