Morbid Evils – In Hate With The Burning World

Morbid Evils – In Hate With The Burning World
Svart Records, 2015

Een nieuwe mokerslag uit Finland komt onze kant opgebulderd. Morbid Evils debuteert dit jaar meteen bij het interessante Svart Records en dat wil veel zeggen. Daarnaast vinden we een strot terug die onder andere bij het vergane Nasum in het verleden wat live-shows van stevige grunts voorzag. Geen death of grind hier, maar een sludge/death-variant.

Van meet af aan is het duidelijk waar Morbid Evils voor staat. Cruel sleept zich met een stevige cadans voort en is voorzien van smerige grunts die het geheel een pak lading meegeven. Meer oldschool deathmetal gitaarvibes volgen in Crippled, maar het tempo blijft slepend en misschien dat door de doom/sludge massa op In Hate het materiaal even wat body verliest. Met South of Hell krikken ze het niveau weer op met heerlijk logge vibes en wat raspende gedempte partijen. Op Burning World valt het heerlijke trage moment tot slot nog op waar de band nog wat psychedelisch voer mee in deze stotende machine gooit.

Een prima debuut, maar Morbid Evils moet gewoon alert blijven en de zaken interessant houden op plaat. Vooral de doomfases dreigen wat langgerekt en droog te worden bij momenten, vooral in vergelijking met de donkere death/sludge-momenten. Luistertips: Cruel, South of Hell en Burning World.

Tracklisting:

Morbid Evils – In Hate With The Burning World

  1. Cruel
  2. Crippled
  3. In Hate
  4. South of Hell
  5. Pollute
  6. Burning World

Line-up:

  • Timo Niskala – Drums
  • Jan Trygg – Gitaar
  • Tero Nordlund – Zang, Bas
  • Keijo Niinimaa – Zang, Gitaar

Links: