Deez Nuts – Word Is Bond

Deez Nuts – Word Is Bond
Century Media Records, 2015

Het Australische hardcore viertal Deez Nuts brengt twee jaar na voorganger ‘Bout It alweer een plaat uit. Het is hun vierde studio album en draagt de titel Word Is Bond. Hopelijk hebben de mannen uit Melbourne hier genoeg werk ingestoken, ’Bout It werd namelijk op twee weken geschreven en dat hoorde je ook wel.

Aanvankelijk klinkt het zeker niet slecht. Trage riffs bouwen het openingsnummer op, om in het tweede nummer alles los te gooien. Yesterday bevat een stevige gitaarlijn en kan op de nodige breakdowns rekenen. Zowel twosteppers als headbangers kunnen hier hun ledematen en haren op laten zwieren. Met z’n 3:39 is het op zes seconden na de langste track van de plaat. Wederom houden ze hun nummers kort maar krachtig. Ook volgen ze de tegenwoordige trend door een gastzanger erbij te betrekken. In Party At The Hill hoor je het geschreeuw van Stray From The Path’s Drew York de rol van JJ Peters even overnemen. Er is geen twijfel aan dat dit een volledig hardcore album is. Ze rijgen de korte, maar snelle nummers aaneen zonder op adem te komen. Overtuigen doet het, jammer genoeg, echter nooit. Veel vernieuwing is er niet aan, al hebben ze misschien wel wat meer aandacht aan hun riffs besteed.

Deez Nuts blijft dus vertrouwen op het oude recept, terwijl het er een paar leuke ingrediënten aan toevoegt. Het album klinkt beter dan heel wat van hun vorige werk, toch blijft het een middelmatige plaat. Qua inhoud kan het nog beter en puur instrumentaal is het niet om over naar huis te schrijven. Ze rammen er maar wat uit, zonder eens iets origineels te doen. Er zullen wel betere hardcore albums uitkomen dit jaar.

Tracklisting:
Deez Nuts – Word Is Bond

  1. Word
  2. Yesterday
  3. Pour Up
  4. What’s Good
  5. Behind Bars
  6. What I Gotta Do
  7. Chess Boxin’
  8. Don’t Wanna Talk About It
  9. Face This On My Own
  10. Wrong Things Right
  11. Understand
  12. Party At The Hill
  13. The Message
  14. Word Is Bond

Line-up:

  • JJ Peters – Vocalen
  • Matt Rogers – Gitaar
  • Sean Kennedy – Bass
  • Alex Salinger – Drums

Links: