As Light Dies – The Love Album, Volume 1

As Light Dies – The Love Album, Volume 1
Maa Productions, 2014

”Love is like oxygen”. Een uitspraak waarover te discussiëren valt, maar met deze openingszin uit Nemesis omschrijft As Light Dies wel perfect de sfeer van dit Love Album. Zowel liefde als zuurstof laten, als ze weggenomen worden, een leegte vol angst en wanhoop achter. Een leegte die uitermate sterk terug te horen is in de muziek die As Light Dies ons brengt.

Aan de basis van dit werk ligt blackmetal. Stevige gitaarpartijen, een zeer aangename grunt en drums die altijd ondersteunend, maar nooit overheersend, aanwezig zijn, leggen een meer dan uitstekende fundering voor deze plaat. Maar daar blijft het niet bij. Op The Love Album horen we psychedelische synths, zwaar dreunende doom-gitaren, en in de clean vocals lijkt soms zelfs een spoortje progressieve rock te horen. De kroon op dit alles zijn de gesproken en gefluisterde passages, die in sommige nummers deprimerend, en in andere juist beangstigend werken.

Al sinds de eerste luisterbeurt heb ik The Love Album op repeat staan, en met reden. As Light Dies speelt een mengelmoes van stijlen, maar heeft dit op knappe wijze tot een geheel weten te smeden. Een echte aanrader voor alle fans van de meer psychotische blackmetal. Luistertip: Farewell From Distant Shores.

As Light Dies - The Love Album, Volume 1

Tracklisting:

  1. We Are All Destined For Grief
  2. Orpheus Mourning
  3. Blow Of Loss
  4. Together As One
  5. When Distance Becomes Real
  6. Your Wake
  7. No Pain At Sleep
  8. Nemesis
  9. Acceptance
  10. Farewell From Distant Shores

Line-up:

  • Jose Yuste – Bas
  • Pablo Parejo – Drums
  • Óscar Martín – Gitaar, Zang
  • Jesús Villalba – Viool
  • Daniel Maqueda – Keyboards

Links: