Coathanger Abortion – Observations Of Humanity

Coathanger Abortion – Observations Of Humanity
Comatose Music, 2015

Coathanger Abortion probeert met zijn bandnaam choquerend over te komen. Misschien dat ze hier in Polen, Ierland of een ander katholiek land van opkijken. Hier in het goddeloze Nederland al lang niet meer.

Muzikaal weet deze band gelukkig wel te imponeren. Al na een seconde of dertig nadat Suffering The Weak onderweg is, begint zich dan af te tekenen welke kant het opgaat. Dit is pure deathmetal met invloeden van Suffocation, Cannibal Corpse en Dying Fetus. In volgorde van mate van beïnvloeding vermeld. Op het stemgeluid na is er werkelijk niets origineels, al probeert Coathanger er nog wel wat moderne invloeden middels fraaie breaks in Wading Through Existence bij te gooien.

Als je minstens een keer per week naar een van de genoemde bands luistert, dan ga je Coathanger ook trekken. Als deze heren toevallig als voorprogramma of op een festival voorbij komen, blijf dan vooral staan. Het zal vanwege het visuele aspect niet teleurstellen. Op cd had er iets meer variatie in mogen zitten. De tempowisselingen en spannende momenten zijn, bij wijze van spreken, op de hand van een houthakker te tellen. Ook hadden de nummers hier en daar wat korter gekund en was het allemaal wat meer to-the-point geweest. Hierbij helpen de obligaat aandoende intro’s uit horrorfilms alweer niet. Los van deze zaken blijft er een alleszins redelijk album overeind.

Tracklisting:

Coathanger Abortion- Observations Of Humanity

  1. Suffering The Weak
  2. Media Mindsnare
  3. Wading Through Existence
  4. Prescription Paradise
  5. Coathanger Abortion
  6. The Possession
  7. Audra Sleeps
  8. ForgetThe Past
  9. Hypocritical Major
  10. Detained Indefinitely

Line-up:

  • Robby Wooten – Vocalen
  • Johny Cakes – Gitaar
  • Jay Terry – Gitaar
  • Ryan Coulter – Basgitaar
  • Scott McMasters- Drum

Links: