Fides Inversa – Mysterium Tremendum Et Fascinans

Fides Inversa – Mysterium Tremendum Et Fascinans
W.T.C. Productions, 2014

Het is een naam die je wel vaker op de affiches treft, maar eigenlijk zag of hoorde ik dit Italiaanse Fides Inversa nog niet. De band is momenteel op stap met het Finse Horna, wat het ook gelijk verplichte kost maakt om die laatste plaat van dit duo eens onder de loep te nemen. Het ritueel waarvoor we moeten beven en ontzag moeten tonen.

Misschien is dat wat teveel van het goede, maar de ijzige melodieën van deze Italianen luisteren goed weg. Zonder twijfel een goede keuze om hen te laten touren met Horna, want er zit eenzelfde koude melancholie in deze oldschool melodieën. Daarnaast gaat deze band wat meer de occulte Franse richting op met haar snijklanken en gooit frontman Omega A.D. een pak smerigheid en epische geladenheid in zijn stem. Het heeft op de cleane momenten zelfs wat Primordial-trekjes.

Eentje waar de fans van de Finse melancholiek en de Franse occult dus wel zoet mee zullen zijn, maar als je het mij vraagt dan mocht er op deze tweede plaat van Fides Inversa wat meer stormend geweld aanwezig zijn en mocht de sound wat harder doorblazen. Hoewel: een track als IV brengt eigenlijk de ideale middenweg tussen oldschool rauwiteiten en gepeperd geweld, maar misschien met af en toe een melodie die te lang aangehouden blijft. Iets dat wel op meerdere momenten opvalt bij deze Italianen, maar over het algemeen blijft dit een uiterst genietbare plaat. Toch maar eens live gaan uitchecken dan.

Tracklisting:

Fides Inversa – Mysterium Tremendum Et Fascinans

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V
  6. VI
  7. VII

Line-up:

  • Omega A.D. – Drums, zang
  • Void A.D. – Gitaar, bas

Links: