Demian Heuke – Treumal

Demian Heuke – Treumal
Eigen Beheer, 2015

Demian Heuke kennen we niet, nog niet. De man is actief als gitarist binnen de Nederlands-Duitse melodic hardcore band These Are The Days en wou zijn gitaarspel eens even in de kijker plaatsen. Treumal is het instrumentale solo-debuut geworden van de man, maar hij heeft wel twee metgezellen opgetrommeld om wat bas en drum te voorzien.

De grootste opluchting is in elk geval het feit dat deze man oneindig veel andere zaken kan met zijn gitaar, naast het brengen van melodic hardcore. Deze debuutplaat laat de man in al zijn facetten zien, van uiterst virtuoze solo’s, tot rustgevende akoestiek en tot zelfs wat jazzy of spaanse instrumentale fases. De bas en drums vormen de ideale onderlaag waar de man ongestoord zijn ding op kan doen, maar af en toe is het ook fijn dat hij zelf even in interactie treedt met de ondersteunende muzikanten. Verder rest nog te zeggen dat deze plaat voorzien is van een sterke geluidskwaliteit, wat, samen met het diverse spel van de man, de inhoud van deze plaat interessant houdt. Niet enkel technische solo-snufjes dus, maar voldoende afwisseling en interactie met de andere instrumenten.

Uiteraard zijn instrumentale albums van dit type steeds weggelegd voor een bepaald publiek. Toch vormt dit ook voor andere geïnteresseerden een leuk luisteralbum waar je eigenlijk niets op mist. Duidelijk een man die niet enkel weet hoe hij zijn snaren moet bespelen, maar ook nagedacht heeft over de wijze waarop hij zijn materiaal overbrengt.

Tracklisting:

Demian Heuke - Treumal

  1. 30 Ballons
  2. This Is Now
  3. Jimmy
  4. Alive
  5. Iced Kingdom
  6. Funky Valentine
  7. Treumal
  8. Astronomy
  9. Just Breathing
  10. Diminished Wind
  11. Suffering
  12. Daily Settlement

Line-up:

  • Demian Heuke – Gitaar
  • mf-c – Bas
  • Lars Zehner – Drums

Links: