Herscher – Herscher

Herscher – Herscher
Eigen Beheer, 2015

Je (eerste) album dezelfde naam meegeven als je band vind ik altijd een beetje zo zo, maar het wil natuurlijk nog niks zeggen over de kwaliteit van de muziek, bewijst het Franse Herscher maar weer eens. De band speelt drone-/doommetal, en dit is de eerste full-length die de groep op de wereld zet, genoemd naar de band dus.

Hoewel doommetal, en in het bijzonder de doom met drone-invloeden, soms nog wel eens de neiging heeft heel erg saai te worden, is dit bij Herscher niet het geval. De nummers beginnen vaak bijna Black Sabbath-achtig (op hun meest doomy performances dan), en gaan daarna over in meer drone-achtige stukken die meer dan eens langer dan zeven minuten worden volgehouden. Desondanks blijf je opgaan in de duisternis die deze Fransozen weten te creëren, en doen de drone-stukken goed hun werk. De zang varieert tussen laag clean en geschreeuwd, beide prima in orde. De zware, met bas overladen riffs zorgen voor de diepe duisternis die dit album een hele goede draai meegeeft.

Ja, hier wil ik absoluut nog wel meer van horen in de toekomst; deze heren maken doom op een manier die mij zeer aanspreekt, wat veel artiesten vaak niet lukt. Ik roep iedereen op om dit eens lekker op je zolderkamer te gaan luisteren met het volume flink open, en de ramen en gordijnen gesloten… Wedden dat je opgeslokt wordt door de zware vibraties in de lucht, die met lage frequenties je hoofd binnendringen? Dat gebeurde mij in ieder geval wel. Puik werk, Herscher!

Tracklisting:
Herscher - Herscher

  1. old lands
  2. apocatastase
  3. bandana
  4. electric path
  5. skull’s river
  6. pétron

Line-up:

  • Mathieu Bresle – Bas
  • Rene A. Cheminat – Drums & Vocalen
  • Jeremy Sarre – Synthesizer

Links: