Serpentine – Circle Of Knives

Serpentine – Circle Of Knives
AOR Heaven, 2015

Als een band bij een label met de naam AOR Heaven getekend heeft, weet je als luisteraar natuurlijk direct dat we hier niet te maken hebben met een black- of deathmetal band. De Welshmen van Serpentine brengen op hun debuut Circle Of Knives dan ook een hoop melodie, ondersteund door de nodige keyboards, zoals je kunt verwachten bij AOR (of stadionrock).

Het hoogtepunt van de AOR ligt in de jaren tachtig, toen ook de glam en hairmetal hun hoogtepunten beleefden. Het genre is echter gewoon doorgegaan tijdens de opkomst van de grunge, dit in tegenstelling tot ander genoemde genres die op sterven na dood waren. Zo’n dertig jaar na het hoogtepunt van het genre verschijnen er dus nog steeds albums die we in het AOR-hokje kunnen plaatsen. Na circa dertig jaar is echter zo ongeveer alles in dit genre al wel eens gedaan. En dat is nou precies het probleem dat de meeste bands in dit genre en ook Serpentine hebben. De nummers zitten allemaal wel goed in elkaar en worden ook goed uitgevoerd, maar we hebben het allemaal al eens eerder gehoord. Circle Of Knives brengt ruim vijftig minuten lang prima uitgevoerde, lekker in het gehoor liggende AOR. Hierbij mag uiteraard een ballade niet ontbreken (Bleed).

De tien nummers die we aantreffen op Sperentine‘s Circle Of Knives zijn stuk voor stuk een prima aanvulling van de verzameling AOR die je eventueel al hebt. Meer dan een aanvulling is het echter niet.

Tracklisting:
 Serpentine - Circle Of Knives

  1. Season Of The Witch
  2. La Tragedienne
  3. Forever
  4. The Hardest Fall
  5. Bleed
  6. Where Does Your Heart Beat Now
  7. Bound By The Strings Of Discord
  8. Circle Of Knives
  9. Such A Long Way Down
  10. Suicide Days

Line-up:

  • Adam Payne – Zang
  • Christopher Gould – Gitaar
  • Gareth David Noon – Toetsen
  • Owen Crawford – Bas
  • Roy Millward – Drums

Links: