Six Feet Under – Crypt of the Devil

Six Feet Under – Crypt of the Devil
Metal Blade Records, 2015

Op het veertiende (!) album van Six Feet Under heeft de band een totale ommezwaai ondergaan. Met keyboards, cleane zang en zelfs een doedelzak lijkt het… Nee, uiteraard is niets van dit waar. In het hoofd van bandleider Chris Barnes is geen ruimte voor ontwikkeling of vernieuwingsdrang. Plaat nummer veertien van zijn band (feitelijk een soloproject met verschillende studio- en tourmuzikanten) had ook het tweede, zevende of alvast het negentiende werkstuk kunnen zijn.

Liefhebbers krijgen dus exact wat ze verwachten van de AC/DC van de deathmetal. Tien midtempo deathmetalnummers met titels die niets aan de verbeelding overlaten. Of had u gedacht dat Broken Bottle Rape en Open Coffin Orgy over lange strandwandelingen met een lief gaan? Neen. Barnes brult, schreeuwt en gorgelt zijn ranzige teksten er vol energie uit waarbij dat op het eerste deel van het album nèt iets beter bevalt dan op het tweede deel. Al is Eternal Darkness een leuke afsluiter. Muzikaal gaat alles volgens het boekje met een tempoversnelling hier, een gitaarsolo daar en een drummer die wat potten en pannen van huis naar de studio heeft meegenomen.

Kortom, binnen het weinig vernieuwende genre heeft een van de grotere namen precies gedaan wat er werd verwacht. Dat is helemaal niet erg, al is het enthousiasme er na zoveel albums natuurlijk wel een beetje af.

Tracklisting:
Six Feet Under - Crypt of the Devil 200x200

  1. Gruesome
  2. Open Coffin Orgy
  3. Broken Bottle Rape
  4. Break the Cross in Half
  5. Lost Remains
  6. Slit Wrists
  7. Stab
  8. The Night Bleeds
  9. Compulsion to Brutalize
  10. Eternal Darkness

Line-up:

  • Chris Barnes – Vocalen
  • Brandon Ellis – Gitaar
  • Phil Hall – Gitaar, bas
  • Josh ‘Hallhammer’ Hall – Drums

Links: