Annthennath / Quintessence – Eram Quod Es, Eris Quod Sum

Annthennath / Quintessence – Eram Quod Es, Eris Quod Sum
Armée De La Mort Records, 2014

Vanuit de grabbelton aan onbesproken splits uit 2014, graag even jullie aandacht voor dit Franse vakmanschap. Twee blackmetalbands, waarbij de leden toch een interessante achtergrond (o.a. Deathspell Omega) hebben en waarbij Angmar wellicht de link is tussen de twee, leverden een split af met als titel het bekende grafschrift: Wie jij bent, was ik ooit. Wie ik ben, zal jij ooit zijn.

Eerst is het de beurt aan Annthennath, een band die vijf jaar geleden haar debuut bracht. Voor mij vormt het een interessante kennismaking met deze haatvolle band. De stijl klinkt bekend in de oren, maar lekker is wel de wisselwerking tussen de occulte sleepfases, de stukken waar de band met snijdende gitaarlagen lekker doordraaft en vooral de opzwepende stukken die wat Nyktalgia-gericht aanvoelen. Smerige Franse melodie en occult met een Duitse melancholie dus, maar zonder dat het weemoedig klinkt. In vergelijking met de eerste drie tracks klinkt Quintessence een pak doffer op deze split. Toch is ook deze band inhoudelijk erg sterk, met zang die me wat doet denken aan de oudere Peste Noire-dagen met bijdrage van Neige, en met in de gitaarlagen ook wel wat Finse golven tussen de Franse storm, vooral dan vanaf Rendez-Vous Avec La Mort. Een puntje van kritiek gaat wel uit naar de opvallende leadgitaren die veel te sterk doorbreken in de mix in vergelijking met het vrij doffe geheel.

Zeker een interessant gegeven dus, deze split. Bovendien is het voor beide bands ook het laatste wapenfeit dat verschenen is, dus zo ver lopen we nog niet achter. Voor fans van het betere ondergrondse Franse werk.

Tracklisting:

 Annthennath / Quintessence - Eram Quod Es, Eris Quod Sum

  1. Annthennath – Living In Vanity
  2. Annthennath – An Encounter With The Dead
  3. Annthennath – The Lesson of Fate
  4. Quintessence – L’Ultime Débauche
  5. Quintessence – Rendez-vous Avec La Mort
  6. Quintessence – Le Repos Éternel

Line-up Annthennath:

  • Welkin – Bas
  • Alocer – Drums
  • N°6 – Gitaar
  • Shaxul – Zang

Line-up Quintessence:

  • Xavier – Gitaar
  • Kriss – Gitaar
  • Fog – Drums, Bas, Zang

Links: