Nyseius – De Divinatione Daemonum

Nyseius – De Divinatione Daemonum
ATMF, 2015

Het blijft satanisch geïnspireerde bands regenen in Frankrijk. Deze band bestaat al dertien jaar en had al een album uit, maar ik kende het niet. Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum geeft deze equipe opnieuw de gelegenheid om demonisch te keer te gaan, en ruchtbaarheid te verzamelen.

Nyseius is geen misselijke band. De manier waarop ze disharmonisch te werk gaan met late Emperor-elementen doet denken aan hun landgenoten Reverence, de manier waarop ze orthodoxe black integreren op topsnelheid doet dan weer denken aan landgenoten Aosoth. De nummers zijn dan wel niet zo diepgaand, ze brengen wel degelijk demonische erupties op gang die blijven rondcirkelen onder je hersenpan. Daarbij wordt er constant angst opgewekt en krijg je geen moment de tijd om op adem te komen. Bepaalde nummers bestaan uit minutenlange blastpartijen op topsnelheid, ik twijfel dan ook hardop of het hier echt gaat om een drummer van vlees en bloed. Maar dat zal wel.

Voor velen zal dit te veel van het slechte zijn, en velen zullen het voor bekeken houden na minutenlang geblast en schrikwekkende dreiging. Persoonlijk vind ik het zeer indrukwekkend, en ik raad nieuwsgierigen dan ook aan Job’s Revelation te beluisteren.

Tracklisting
Nyseius

  1. De Casu Diaboli
  2. Extinction of the Seven Divine Spirits
  3. Job’s Revelation
  4. Towards the True Light
  5. Lamentation Prayers
  6. Finis Terra Sancta
  7. Possessor of the Key to All Mysteries
  8. Manifestation of the Three Celestial Entities
  9. Lucifer Contemplation
  10. Black God Ascension

Line-up :

  • Sirium – Bas
  • Daeloth – Keel, Gitaar
  • Icons Blasphemer – Gitaar

Links: