Holycide – Toxic Mutation

Holycide – Toxic Mutation
Xtreem Musix, 2015

Nadat er drie jaar geleden een demo met twee nummers uitkwam, gooit het Spaanse Holycide nu een ep op de markt waarop een nummer staat dat ook al op die demo verscheen (No Escape). Waarom is mij een raadsel, want dit is niet bepaald het sterkste nummer van Toxic Mutation. Die eer mag naar Apocalypse Riders gaan vanwege de agressie en tempowisselingen die erin verwerkt zijn.

Verder is het vooral vrij clichématige thrash die er wordt voorgeschoteld. Niets dat we al niet eerder en beter hebben gezien en gehoord. Van de muziek, tot het logo en het artwork aan toe.

Holycide heeft een belangrijk pluspunt, namelijk hun sologitarist. Hij voorziet elk nummer van een lekkere felle solo die nu een keer wel iets toevoegt. Dat weegt helaas niet op tegen het grootste nadeel dat Holycide met zich meedraagt: het accent van de zanger. Het meest pijnlijk wordt dit duidelijk in de afsluitende cover van Dark Angel. Denk hierbij aan de oude Sepultura.

Wie zich niet stoort aan het accent, en zijn of haar thrashmetal selecteert op een paar goede solo’s en een enkele riff die blijft hangen mag zich gaan verdiepen in Holycide. De rest weet genoeg.

Tracklisting:

Holycide - Toxic Mutation

  1. No Escape
  2. Blood Typhoon
  3. Apocalypse Riders
  4. Radiation Endgame
  5. Life Turned To Dust
  6. Merciless Death (Dark Angel cover)

Line-up:

  • Dave Rotten – Vocalen
  • Miguel Bárez – Gitaar
  • Salva Esteban – Gitaar
  • Dani Fernández – Basgitaar
  • Jorge Utrera – Drums

Links: