Dhampyr – Oceanclots

Dhampyr – Oceanclots
Acephale Winter Productions, 2015

Geen idee waarom het Amerikaanse Dhampyr nog nooit besproken is bij ons, de band bestaat al acht jaar en heeft een ontelbaar aantal releases uitgebracht. Het mag meteen duidelijk zijn dat deze man het uitbrengen van demo’s als een hobby bekijkt, maar er zijn in die acht jaren tijd toch ook vijf langspelers verschenen. Dit is de jongste plaat, van dit jaar. Goed voor een uur en twintig minuten aan erg wazige, melancholische black.

Wazig kan je in deze context verstaan als een lo-fi geluidsmuur die op je afkomt en waarbij snijdende gitaargolven, tripperige oldschool synthwaves en allerhande effecten erop doelen om de herhalende massa te laten knoeien met je psyche. Wie een voorliefde heeft voor een iets doffere vorm van Xasthur met wat Canadese melancholie in het weefsel, zit hier ongetwijfeld op de juiste plek. Voeg daar nog wat donkere ambient en de stervende strot van deze bezieler op de achtergrond aan toe en je zit eigenlijk met een concept dat heel donker gaat.

Maar dit is er wel duidelijk eentje die niet voor iedereen weggelegd is. Dhampyr brengt het type blackmetal dat gericht is op complete chaos, zowel in structuur als in het muzikale spel. Het maakt deze man en zijn bassist echt geen zak uit waar die overgangen zitten, als het allemaal maar overkomt als een donkere geluidsmuur. Wie van deze trips niet kan genieten en op zoek is naar goed gebrachte muziek, laat dit dus echt beter opzij liggen.

Tracklisting:

Damphyr - Oceanclots

  1. Mine Isabella of Frosts & Poppypins
  2. Waltz of The Salivating Avalanche
  3. Dissipate, My Beloved
  4. A Kodak of Guncotton Shipwrecks
  5. This Nirvana of Tangled Bullets
  6. A Cholera Meditation For Scylla
  7. Alyssum (Easterland White)
  8. The Sewer Epiphanies
  9. What Blessed Springs Pass Me By
  10. Her Cloudless Shoulders & All Our Smoke
  11. Sea-Eclogue For Genevieve

Line-up:

  • H.L. – Instrumenten, zang
  • E – Bas

Links: