Axolotl – Voices of Luna

Axolotl – Voices of Luna
Bret Hard Records, 2015

Axolotl betekent letterlijk vertaald iets in de zin van “waterdemoon”. Het is ook een diertje, dat er extreem schattig en alien-achtig uitziet. De axolotl kent onder natuurlijke omstandigheden geen metamorfose zoals andere salamanders. Het lichaam blijft de larvale kenmerken behouden maar het dier wordt wel geslachtsrijp. De axolotl heeft hierdoor een sterk visachtig lichaam met kleine poten en een grote zijdelings afgeplatte staart. Een van de meest prominente kenmerken zijn de opvallende, roodgekleurde kieuwen. Zeker eens opzoeken. Deze Axolotl is een Duitse melodeathband, die zijn tweede album uitbrengt. Geen kieuwen helaas, enkel cliché metal outfits en een verschrikkelijk lelijke hoes.

Niet alleen de hoes is lelijk, ook de muziek valt niet in de categorieën mooi of geslaagd. Niet al te strakke melodeath met een pak thrashinvloeden, op zijn Zweeds. In Flames ten tijde van Clayman, aangevuld met Dispatched-powermetal meets deathmetal en speelse elementen van de debuut-Children Of Bodom-plaat. Niets evil of necro aan dit plaatje, dit dient enkel en alleen een feestje op een Duits festival naar keuze.

Een typisch nakomertje van Children of Bodom en de Göteborggeneratie. Wie in die tijd dozijnen cd’s kocht genre Ablaze My Sorrow, Withering Surface en nog zo van die bands, die telt lekker tien punten bij het totaal op.

Axolotl
Tracklisting:

  1. In a Prosekturian Mind (Intro)
  2. Warriors of a 1000 Fires
  3. Passion Possession
  4. The Essence of Freedom
  5. Voices of Luna
  6. The Day When the Sun Decided to Wake Up Too Early
  7. Wielder of Tranquility
  8. Prosekturian Dawn
  9. …to Her Golden Throne
  10. The Rise of the Waterdemon

Line-up:

  • Dennis Kree – Bas
  • Holger Gebhard – Drums
  • Matthias Frankenhoff – Keel
  • Michael Frankenhoff – Gitaar
  • Fabian Keller – Gitaar

Links: