Adimiron – Timelapse

Adimiron – Timelapse
Scarlet Records, 2014

Het vierde album alweer van de Italiaanse progressieve metalband Adimiron. In eigen land schijnt deze bijzonder geliefd te zijn, maar daarbuiten wil het nog niet echt lukken om door te breken en ik ben bang dat dit met Timelapse ook weer niet gaat lukken, ook al is het in totaliteit niet echt een slecht album. Er wordt alleen net iets te vaak een kopje metal bij de buren geleend.

Zoals gezegd, echt slecht is het niet wat deze mannen maken, daarvoor is de kwaliteit gewoon te hoog over het algemeen genomen, maar te vaak schieten er namen van welbekende bands door je hoofd en bedenk je je weer dat je dit wel vaker hebt gehoord. Mastodon, Meshuggah en Gojira zijn zeker niet de minsten in het genre en dus is enige overeenkomst logisch, maar het is op sommige momenten vrijwel één op één overgenomen en aangevuld met meer eigen materiaal. Zo voorkomen ze dat het plagiaat wordt, maar het maakt de nummers er niet beter op. Het sfeertje is lekker agressief en er wordt goed gespeeld en gezongen en ook de productie is prima in orde. Toch wil het bij mij niet echt klikken met de muziek van deze band, het dreunt allemaal een beetje te veel en te lang door.

Met name de vocalen en wat de productie daar mee heeft uitgehaald maken dat dit schijfje toch nog een ruime voldoende haalt en het riffwerk is zo hier en daar ook niet misselijk. De liefhebbers van stevige progressieve metal die niet op zoek zijn naar originaliteit en oorspronkelijkheid moeten toch zeker eens gaan luisteren maar voor mij is het een beetje te veel van het goede. Ik weet niet of ik voor een volgende vakantie nog welkom ben in Italië als ik dit zeg, maar ik doe het toch, ik kijk meestal niet echt uit naar het schrijven van reviews over muziek van Italiaanse bands, en dat is er met dit stukje niet beter op geworden.

Tracklisting:
admiron

  1. Collateral
  2. State Of Persistence
  3. The Giant And The Cow
  4. Timelapse
  5. Liar’s Paradox
  6. The Burning Of Methuselah
  7. Redemption
  8. The Furnace Creek
  9. Ayahuasca

Line-up:

  • Andrea Spinelli – Zang
  • Alessandro Castelli – Gitaar
  • Thomas Aurizzi – Gitaar
  • Maurizio Villeato – Bas
  • Federico Maragoni – Drums

Links: