Red Room Ensemble – Red Room Ensemble

Red Room Ensemble – Red Room Ensemble
Eigen Beheer, 2015

De vijf mannen van het Finse Red Room Ensemble komen met hun titelloze debuut. Acht melodieuze metal tracks met een speelduur van zo’n 40 minuten. Thema’s zijn onder andere geweld en angst.

Opener I Am Hunger maakt gelijk duidelijk dat het met de melodieën wel goed zit op dit album. De zang doet in eerste instantie nog een beetje vlak aan. Gelukkig gaat de zang meer de hoogte in, wat stukken beter in het gehoor ligt. Het nummer gaat naadloos over in Sheherazade. Wat opvalt is dat de band behalve de vele melodieën ook een stukje agressie in haar nummers weet over te brengen. Al luisterend hoor ik de invloeden van bands als Iron Maiden, Metallica en Dream Theater voorbij komen. De toegevoegde video van Everything Went Red is presentabel voor het hele album van deze heren.

Ondanks de vele afwisselingen op muzikaal gebied, is Red Room Ensemble er in geslaagd om het album als een geheel te laten klinken. De songs zitten goed in elkaar en worden prima uitgevoerd ook. De stem van Torgny Stjärnfelt is er wel eentje die je moet liggen. Zelf ben ik er niet helemaal wild van en dat drukt dan toch zijn stempel op de eindscore. Hoewel er technisch weinig op valt aan te merken, komt het geheel, vooral door de zang, nogal eentonig over.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. I Am Hunger
  2. Sheherazade
  3. And Time Takes Its Toll
  4. Everything Went Red
  5. Stargrinder
  6. The Hoarse Whisperer
  7. I Am The Flame
  8. We Come At Night

Line-up:

  • Torgny Stjärnfelt – Zang
  • Kari Sundström – Gitaar
  • Sebastian Söderlund – Gitaar
  • Kim Darmark – Bas
  • Jonathan Grönqvist – Drums

Links: